Elamakerta » Aallokon rakennusprojekti pysyy aikataulussaan huolimatta pakkasesta – kylmän sään vaikutukset on otettu huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

Aallokon rakennusprojekti pysyy aikataulussaan huolimatta pakkasesta – kylmän sään vaikutukset on otettu huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

Aallokon rakennusprojekti pysyy aikataulussaan huolimatta pakkasesta – kylmän sään vaikutukset on otettu huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

YIT:n rakennusprojekti Seinäjoella etenee aikataulussa huolimatta kovista pakkasista

YIT on aloittanut perhekeskus Aallokon rakentamisen Seinäjoella. Rakennustyöt jatkuvat suunnitellusti, vaikka kovat pakkaset saattavatkin pakottaa työntekijät siirtymään sisätöihin. Tämä ei kuitenkaan vaikuta projektin aikatauluun, sillä pakkaset on otettu huomioon jo hankesuunnitteluvaiheessa.

![Perhepalvelukeskus Aallokon rakennustyömaa ilmasta kuvattuna. Etualalla ratapiha.](https://images.cdn.yle.fi/image/upload/c_crop,h_2509,w_4462,x_0,y_72/ar_1.7777777777777777,c_fill,g_faces,h_431,w_767/dpr_1.0/q_auto:eco/f_auto/fl_lossy/v1700568014/39-1204164655c9884c4c72)

Rakennustyömailla siirrytään kovilla pakkasilla työskentelemään sisätiloihin, kertoo YIT Suomen projektipäällikkö Jonna Kulmala. Ulkona voidaan tehdä lyhytkestoisia töitä, mutta sisätöitä ja muita kohteita yrityksestä aina löytyy. Vuodenvaihteessa pidetään lisäksi vapaitakin.

”Hankkeiden aikataulutuksessa huomioidaan etukäteen talvipakkaset, joten ne eivät vaikuta valmistumisaikaan”, Kulmala toteaa.

YIT:llä on työn alla esimerkiksi Seinäjoella perhekeskus Aallokko, saman korttelin pysäköintitalo sekä asuinkerrostalo. Aallokko on pääosin jo sisätyövaiheessa, mutta julkisivumuuraus on keskeytetty pakkasten ajaksi.

Pakkasraja riippuu rakennustyön luonteesta

Yhtenäistä pakkasrajaa ulkotöille ei voi määritellä, vaan se on työkohtaista. Esimerkiksi muuraustyössäkin se riippuu siitä, minkälaista saumausta tehdään ja millaisia laasteja käytetään. Noin -15–20 pakkasasteen tienoilla se pyörii.

Herkin ulkotyö on maalaustyö, vaikkei niitä monesti talvella tehdäkään. Koneet ja materiaalit ovat niitä, jotka ensimmäiseksi Etelä-Pohjanmaalla osoittavat hyytymiset merkkejä.

”Täällä työntekijät ovat rautaa ja kyllä tekisivät, mutta haluamme työnantajana ja pääurakoitsijana varmistaa, että työnteko on terveellistä ja turvallista”, Kulmala sanoo.

Loppusanat

Projektipäällikkö Jonna Kulmalan mukaan YIT:n rakennusprojektit Seinäjoella etenevät suunnitellusti huolimatta kovista pakkasista. Pakkasraja riippuu rakennustyön luonteesta, mutta työntekijöiden turvallisuus on aina etusijalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *