Elamakerta » Suomen Sää » Sää Oulu

Oulun sääverkkosivustot ja -sovellukset

Oulu on Suomen pohjoinen helmi, mutta sen sääolosuhteet voivat olla vaihtelevia ja haasteellisia. Onneksi Oulun alueella on useita luotettavia sääverkkosivustoja ja -sovelluksia, jotka tarjoavat paikallisille asukkaille ja vierailijoille ajantasaista säädataa. Tässä artikkeliosiossa tarkastellaan kahta suosittua sääpalvelua Oulun alueella: Foreca Weather ja Ilmatieteen laitos.

Foreca Weather

 • Ominaisuudet: Foreca Weather on laajalti käytetty sääpalvelu, joka tarjoaa kattavia Oulu sää ja muihin kohteisiin Suomessa. Sen ominaisuuksiin kuuluvat päivittäiset ja pitkän aikavälin sääennusteet, tarkat tiedot lämpötilasta, sademäärästä, tuulesta ja pilvisyydestä.
 • Interaktiiviset kartat: Foreca Weather tarjoaa käyttäjilleen interaktiiviset kartat, joissa voi tarkastella sään kehitystä eri aikoina ja paikoissa. Kartat sisältävät tietoa sademäärästä, tuulen nopeudesta ja suunnasta sekä muiden sääilmiöiden esiintymisestä.
 • Säävaroitukset: Sääpalvelu sisältää myös säävaroitukset, jotka voivat olla erityisen tärkeitä vaikeissa sääolosuhteissa. Käyttäjät voivat saada ilmoituksia esimerkiksi voimakkaasta tuulesta, rankkasateista tai lumimyrskyistä.
 • Sovellukset: Foreca Weatherin mobiilisovellukset ovat saatavilla sekä Android- että iOS-laitteille. Sovellusten avulla käyttäjät voivat tarkastella ilmatieteenlaitos sää Oulu helposti missä tahansa ja saavat ajantasaista tietoa säästä.

Ilmatieteen laitos

 • Ominaisuudet: Ilmatieteen laitos on Suomen valtion alainen virasto, joka tarjoaa kattavia sää Oulu 10 vrk koko maahan, mukaan lukien Oulu. Heidän verkkosivustonsa tarjoaa päivittäiset ja pitkän aikavälin ennusteet, tunti- ja paikkakohtaiset säätiedot sekä tutkakuvat.
 • Interaktiiviset kartat: Ilmatieteen laitoksen verkkosivusto sisältää interaktiiviset kartat, joista käyttäjät voivat tarkastella esimerkiksi sademäärän ennustetta, tuulen nopeutta ja suuntaa sekä lämpötiloja eri alueilla.
 • Säävaroitukset: Ilmatieteen laitos tarjoaa myös säävaroituksia, jotka voivat auttaa ihmisiä valmistautumaan mahdollisiin säähaasteisiin. Varoitukset voivat kattaa esimerkiksi rankkasateet, ukkosmyrskyt ja lumisateet.
 • Mobiilisovellukset: Ilmatieteen laitos tarjoaa oman mobiilisovelluksen, joka on saatavilla Android- ja iOS-laitteille. Sovellus mahdollistaa 10vrk sää Oulu tarkastelun matkapuhelimella tai tabletilla.

Ennustekuvakkeiden ymmärtäminen

Foreca sää Oulu ymmärtäminen voi olla haastavaa, mutta yksi avain sään ennustamisen helpottamiseen on oppia tulkkaamaan ennustekuvakkeita. Sääalustat ja -sovellukset käyttävät yleisesti erilaisia kuvakkeita ilmaistakseen tulevat sääolosuhteet. Tässä artikkeliosiossa selitämme sääalustoilla yleisesti käytetyt kuvakkeet ja annamme esimerkkejä erityisistä kuvakkeista, jotka liittyvät Oulun sääolosuhteisiin.

Yleisesti käytetyt ennustekuvakkeet:

 1. Aurinko (Auringon kuva): Aurinkokuvake ilmaisee selkeää ja aurinkoista säätä. Päivä on valoisa, ja aurinko paistaa
 2. Pilvet (Pilvien kuva): Pilvikuvake osoittaa pilvistä sää Oulu ilmatieteenlaitos, mutta ilman sadetta. Taivas on peitetty pilvillä, mutta sateen mahdollisuus on pieni.
 3. Sadepisara (Vesisateen kuva): Sadepisarakuvake ilmaisee sateen mahdollisuutta. Mitä enemmän pisaroita kuvakkeessa on, sitä suurempi on sateen mahdollisuus
 4. Ukkonen (Ukkosenkuva): Ukkoskuvake ennustaa ukkosta ja salamoita. Se voi liittyä rankkasateisiin ja voimakkaisiin tuuliin.
 5. Lumihiutale (Lumisateen kuva): Lumihiutalekuvake tarkoittaa lumisateen mahdollisuutta. Mitä enemmän hiutaleita, sitä voimakkaampaa lumisadetta odotetaan.
 6. Pilvet ja aurinko (Osittain pilvistä): Tämä kuvake viittaa osittain pilviseen taivaaseen, mutta myös auringonpaisteeseen.
 7. Sateen ja auringon yhdistelmä (Sadekuuroja): Tämä kuvake ilmaisee, että odotettavissa on lyhyitä sadekuuroja, mutta sateen välissä voi olla aurinkoisia jaksoja.
 8. Tummat pilvet (Ukkossateita): Tummat pilvet ja ukkosenkuva yhdessä viittaavat voimakkaaseen ukkossateeseen.

Ilmatieteenlaitos sää Oulu liittyvät erityiset kuvakkeet:

Lumisade Oulussa Oulun talvet voivat olla erittäin kylmiä ja lumisia. Lumisadekuvakkeessa on yleensä lumikiteitä, ja se ilmaisee, että Oulussa on odotettavissa lumisadetta.
Talvimyrsky Oulu voi kokea talvella voimakkaita myrskyjä, jotka voivat aiheuttaa lumituiskuja ja huonoja näkyvyysolosuhteita. Talvimyrskyn kuvakkeessa voi olla tuulenpuuskia ja lumisadetta.
Pakkasta Oulussa Kun pakkaslukemat ovat alhaisia Oulussa, kuvakkeessa voi olla jääkristalleja. Tämä ilmaisee kylmiä lämpötiloja, ja se voi merkitä jäätäviä olosuhteita.
Kevät ja sulamisvesi Kevään tullessa Oulussa voi olla sulamisvesiä ja jäiden sulamista. Kuvakkeessa voi olla aurinkoa ja sulavaa vettä, mikä viittaa kevään saapumiseen.
Auringonpaistetta ja lämpöä Kesäisin Oulu voi nauttia pitkistä auringonpaistepäivistä ja lämpimistä lämpötiloista. Aurinkokuvake ilman sadepisaroita kertoo aurinkoisesta ja lämpimästä säästä.

Sää oulu foreca 10 vrk

Tässä tarkastellaan sää Oulu tuntiennuste Forecan tarjoamana 10 päivän ajalle marraskuussa. Sääennusteiden avulla voimme suunnitella päivittäisiä aktiviteettejamme ja valmistautua vaihteleviin sääolosuhteisiin.

Marraskuun 17 Korkein -2°C, matalin -5°C, tuulen nopeus 5 m/s ja alle 0,1 cm lunta.
Marraskuu 18 Korkein -4°C, matalin -6°C, tuulen nopeus 3 m/s ja alle 0,1 cm lunta.
Marraskuu 19 Korkeimmillaan -4°C, matalimmillaan -9°C, tuulen nopeus 4 m/s ja 0,3 cm lunta.
Marraskuu 20 Korkeimmillaan -5°C, matalimmillaan -9°C, tuulen nopeus 3 m/s ja 2,4 cm lunta.
Marraskuu 21 Korkeimmillaan -10°C, matalimmillaan -13°C, tuulen nopeus 3 m/s ja 0,2 cm lunta.
Marraskuun 22 Korkeimmillaan -7°C, matalimmillaan -13°C, tuulen nopeus 7 m/s ja 0,9 cm lunta.
Marraskuun 23 Korkeimmillaan -3°C, matalimmillaan -7°C, tuulen nopeus 6 m/s ja 6,2 cm lunta.
Marraskuu 24 Korkeimmillaan -5°C, matalimmillaan -10°C, tuulen nopeus 4 m/s ja 0,4 cm lunta.
Marraskuu 25 Korkeimmillaan -8°C, matalimmillaan -11°C, tuulen nopeus 4 m/s, ei lunta.
Marraskuu 26 Korkeimmillaan -8°C, matalimmillaan -12°C, tuulen nopeus 3 m/s ja 0,3 cm lunta

Sääennusteiden tulkinta

10 vrk sää Oulu tulkitseminen voi joskus tuntua haastavalta, mutta se on taito, joka voi auttaa meitä suunnittelemaan päivittäistä elämäämme ja tekemään parempia päätöksiä. Tässä artikkeliosiossa tarjoamme ohjeita sääennusteiden tulkintaan, erityisesti keskittyen lämpötiloihin, sadetodennäköisyyksiin ja tuulen nopeuden ilmaisimiin.

 1. Lämpötila-alueet:

Lämpötila on yksi keskeisimmistä sääolosuhteista, ja sen ymmärtäminen auttaa meitä valitsemaan oikeat vaatteet ja suunnittelemaan päivämme paremmin. Sääennusteissa lämpötila ilmoitetaan yleensä celsiusasteina, ja sen perusteella voimme arvioida, millaista Oulu sää 10 odottaa. Tässä on ohjeita lämpötilojen tulkintaan:

 • Yli 25°C: Tämä on lämmintä säätä, ja se voi merkitä hellepäivää. Pukeudu kevyesti ja muista juoda tarpeeksi vettä.
 • 20-25°C: Miellyttävän lämpöinen sää Oulu 15 vrk, joka sopii hyvin ulkona oleskeluun.
 • 15-20°C: Kohtalaisen lämmin sää, joka ei yleensä vaadi liian paljon vaatetusta.
 • 10-15°C: Viileämpi sää, jolloin kannattaa pukeutua lämpimästi.
 • Alle 10°C: Kylmä sää Oulu Foreca, jolloin tarvitset lämpimät vaatteet ja mahdollisesti lämmitystä sisätiloissa.
 1. Sadetodennäköisyydet

Sadetodennäköisyydet kertovat meille, kuinka suuri mahdollisuus on sateen esiintymiselle tietyllä aikavälillä. Ne ilmaistaan yleensä prosentteina, ja ne auttavat meitä varautumaan sateeseen tai suunnittelemaan ulkoaktiviteetteja. Tässä on ohjeita sadetodennäköisyyksien tulkintaan:

 • 0-30%: Pieni mahdollisuus sateelle. Voit olla suhteellisen varma siitä, että sade ei ole todennäköinen.
 • 40-60%: Kohtalainen mahdollisuus sateelle. Kannattaa pitää sateenvarjoa mukana tai suunnitella sateelta suojaava vaihtoehto.
 • 70-100%: Korkea sateen todennäköisyys. Valmistaudu sateeseen ja pidä sateenvarjo tai sadetakki saatavilla.
 1. Tuulen nopeuden ilmaisimet:

Tuuli voi vaikuttaa sää Foreca Oulu tuntuun merkittävästi, ja tuulen nopeuden ilmaisimet auttavat meitä arvioimaan tuulen voimakkuutta. Tuulen nopeus ilmoitetaan yleensä metreinä sekunnissa (m/s) tai kilometreinä tunnissa (km/h). Tässä on ohjeita tuulen nopeuksien tulkintaan:

 • Calm (0 m/s tai 0 km/h): Tyyntä. Tuulta ei juuri ole, ja sää Oulu 10 voi tuntua leppoisalta.
 • Kevyt tuuli (1-5 m/s tai 4-18 km/h): Kevyt tuuli voi olla miellyttävä ja virkistävä.
 • Kohtalainen tuuli (6-10 m/s tai 22-36 km/h): Kohtalainen tuuli voi tuoda viileyttä ja vaikuttaa esimerkiksi lämpötilan tuntuun.
 • Voimakas tuuli (11-17 m/s tai 40-61 km/h): Voimakas tuuli voi olla sään hallitseva tekijä ja vaikuttaa esimerkiksi ulkoiluun.
 • Myrsky (yli 17 m/s tai yli 61 km/h): Myrskyisellä Forecan sää Oulu voi olla voimakkaita vaikutuksia, ja se voi olla vaarallista esimerkiksi liikenteessä.