Elamakerta » Suomen Sää

Huomisen sää

Huomisen sää -ennustekategoria tarjoaa tarkimmat ja ajantasaisimmat sääennusteet huomiselle. Olitpa suunnittelemassa ulkoilua, matkaa tai vain haluat tietää, mitä odottaa sään suhteen, olet tullut oikeaan paikkaan. Päivitämme sääennusteemme jatkuvasti, jotta voit suunnitella päiväsi parhaalla mahdollisella tavalla.

Miksi Valita Meidät?

 • Tarkat Ennusteet: Käytämme viimeisintä teknologiaa ja tietoja tarjotaksemme sinulle luotettavimmat sääennusteet.
 • Paikallinen Tietämys: Tarjoamme paikalliset sääennusteet kaikkialle Suomeen, joten voit saada tarkimman tiedon juuri sinun alueellesi.
 • Jatkuva Päivitys: Sää muuttuu jatkuvasti, ja niin meidän ennusteemmekin. Pysy ajan tasalla viimeisimmillä tiedoilla.
 • Helppokäyttöisyys: Sivustomme on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi, jotta sään tarkistaminen olisi mahdollisimman helppoa.

Mitä Tarjoamme?

 • Yleiskatsaus Huomisen Säästä: Saat nopean yleiskatsauksen huomisen säästä – lämpötilat, sateen mahdollisuus, tuulen nopeus ja paljon muuta.
 • Tuntikohtaiset Ennusteet: Tarkista, miten sää muuttuu tunneittain. Tämä on täydellinen, jos suunnittelet ulkoilua tai muita aktiviteetteja.
 • Varoitukset ja Hälytykset: Jos huomiselle on ennustettu äärimmäisiä sääolosuhteita, me varmistamme, että olet tietoinen ja valmistautunut.
 • Vinkkejä ja Neuvoja: Tarjoamme myös vinkkejä ja neuvoja siitä, miten voit parhaiten valmistautua huomisen sääolosuhteisiin.

Suomen sää 10 vrk

Suomen sää 10 vrk analysointi antaa mielenkiintoisen kuvan dynaamisista ja usein haastavista sääolosuhteista, jotka ovat tyypillisiä alueelle marraskuun lopulla.

Ennustettu ajanjakso, 15.-24. marraskuuta 2023, näyttää lämpötilojen vaihtelua, korkeimman lämpötilan ollessa -2 °C ja matalimman laskiessa -13 °C:een. Tämä osoittaa, että ilmasto on pääosin kylmä ja pakkasella, mikä on tyypillistä Suomen talville.

Tuulen nopeus on koko jakson ajan melko kohtalainen, vaihtelee 2 m/s ja 6 m/s välillä. Nämä olosuhteet ovat tyypillisiä vuodenaikaan nähden, eivätkä ne yleensä ole merkki ankarista sääilmiöistä. Tuuli voi kuitenkin voimistaa koettua kylmyyttä, erityisesti suuremmilla nopeuksilla.

Lumisateet ovat merkittävä osa ennustetta, ja niiden voimakkuus vaihtelee eri päivinä. Eniten lunta odotetaan 24. marraskuuta, jolloin lunta kertyy 13,1 cm, mikä on merkki todennäköisestä siirtymisestä kohti ankarampia talviolosuhteita. Sitä vastoin useina päivinä lunta ennustetaan olevan vain vähän tai ei lainkaan, mikä kuvastaa tälle vuodenajalle tyypillistä vaihtelua Suomessa.

Tämän 10 päivän jakson säämallille on tyypillistä, että Suomessa vallitsevat tyypilliset myöhäissyksyn ja alkutalven väliset olosuhteet. Lämpötilat ovat jatkuvasti pakkasen alapuolella, mikä viittaa kylmempien kuukausien alkamiseen. Lunta on satanut useina päivinä, mikä vahvistaa siirtymistä kohti talvikautta.

Sääennusteet Suomessa

Koko suomen sää laatimiseen ja ennustamiseen käytetään useita erilaisia menetelmiä ja teknologioita. Näitä menetelmiä yhdistelemällä meteorologit pyrkivät tuottamaan tarkkoja sääennusteita, jotka auttavat yleisöä ja ammattilaisia suunnittelemaan toimintaansa ja varautumaan sääolosuhteisiin. Tässä on yleiskatsaus Suomessa käytetyistä tärkeimmistä sääennustemenetelmistä:

 • Numeeriset säämallit: Numeeriset säämallit ovat keskeinen osa modernia sääennustusta. Ne perustuvat fyysisiin yhtälöihin, jotka kuvaavat ilmakehän liikettä, lämpötilaa, kosteutta ja muita ilmiöitä. Suomi hyödyntää useita kansainvälisiä ja eurooppalaisia säämallijärjestelmiä, kuten ECMWF (European Centre for Medium-Range Weather Forecasts) ja HIRLAM (High-Resolution Limited-Area Model).
 • Havaintotietoja: Havaintotiedot ovat välttämättömiä sääennusteiden laatimisessa. Suomessa on laaja havaintojärjestelmä, joka koostuu sääasemista, säähavaintolentokoneista, satelliiteista ja merellisistä havaintolaitteista. Näiden tietojen avulla meteorologit voivat seurata nykyisiä sääolosuhteita ja verrata niitä ennustemalleihin.
 • Ilmastomallit ja pitkän aikavälin ennusteet: Ilmastomallit ja pitkän aikavälin ennusteet keskittyvät tuleviin vuodenaikoihin ja vuosikymmeniin. Ne ovat tärkeitä esimerkiksi metsäteollisuudelle, maataloudelle ja ympäristösuunnittelulle. Suomen ilmatieteen laitos tekee yhteistyötä muiden eurooppalaisten ilmatieteen laitosten kanssa tuottaakseen pitkän aikavälin ennusteita ilmastonmuutoksen vaikutuksista Suomessa.
 • Satelliittiteknologia: Satelliitit tarjoavat arvokasta tietoa sääolosuhteista ja ilmakehästä. Suomi osallistuu useisiin eurooppalaisiin sääsatelliittiprojekteihin, kuten EUMETSAT (European Organisation for the Exploitation of Meteorological Satellites). Satelliittihavainnot auttavat seuraamaan nopeasti kehittyviä sääilmiöitä, kuten myrskyjä ja pilvisyyden muutoksia.

Yleiskatsaus maan sääennusteista vastaavista sääorganisaatioista ja -laitoksista

Suomen sää vastaaminen on jaettu useiden sääorganisaatioiden ja -laitosten kesken. Näitä organisaatioita tukevat huippuluokan teknologiat ja asiantuntevat meteorologit. Tässä on yleiskatsaus Suomen merkittävimmistä sääennusteista vastaavista organisaatioista:

 1. Ilmatieteen laitos (Finnish Meteorological Institute, FMI): Ilmatieteen laitos on Suomen virallinen sääpalvelujen tarjoaja ja vastaa sääennusteista sekä säähavainnoista. Se on osa valtionhallintoa ja tarjoaa laajan valikoiman sääpalveluja eri aloille, mukaan lukien merenkulku, ilmailu, maatalous ja yleinen yleisö. FMI tekee myös tutkimusta ja kehitystyötä sääennustusteknologiassa ja ilmastotieteessä.
 2. Ilmatieteen laitos, Ilmatieteen laitoksen sääasemat: Ilmatieteen laitos ylläpitää verkostoa sääasemia ympäri Suomea. Nämä sääasemat keräävät jatkuvasti sää- ja ilmastotietoja, jotka ovat keskeisiä tarkkojen ennusteiden tuottamisessa.
 3. Ilmatieteen laitos, Ilmatieteen laitoksen tutkimuslaitos: Tutkimuslaitos keskittyy tieteelliseen tutkimukseen ja ilmastotutkimukseen. Se tuottaa myös pitkän aikavälin ennusteita ja ilmastomalleja.
 4. Ilmatieteen laitos, Ilmatieteen laitoksen sääsatelliitti- ja säähavaintokeskus: Tämä keskus vastaa Suomen osallistumisesta eurooppalaisiin sääsatelliittipro

Suomen säähän vaikuttavat tekijät

Ilmakehän liikkeet ja paine-erot Ilmakehän liikkeet ja korkeusvaihtelut vaikuttavat voimakkaasti säähän. Suomi sijaitsee laajan ilmakehän vaihtelun alueella, ja ilmanpaine-erot voivat johtaa sääilmiöihin, kuten matalapaineisiin ja korkeapaineisiin alueisiin. Matalapaineet tuovat usein sateita ja tuulia, kun taas korkeapaineet voivat tuoda selkeää ja rauhallista Suomen tarkin sää.
Pohjoinen sijainti Suomen pohjoinen sijainti vaikuttaa voimakkaasti sen säähän. Talvet ovat pitkiä ja kylmiä, kun aurinko ei nouse horisontin yläpuolelle monilla pohjoisilla alueilla. Kesät ovat lyhyitä ja lämpimiä, mutta niiden kesto vaihtelee sijainnin mukaan. Vuorokaudenajat vaihtelevat voimakkaasti eri vuodenaikoina, mikä vaikuttaa päivittäisiin lämpötiloihin ja valon määrään.
Itämeri Itämeri vaikuttaa merkittävästi Suomen ilmastoon. Meren läheisyys tasaa lämpötiloja ja voi aiheuttaa laajempia lumisateita talvella sekä viilentävää vaikutusta kesällä. Itämeri voi myös vaikuttaa sääilmiöihin, kuten matalapaineisiin, jotka syntyvät sen yllä tai sen läheisyydessä.
Golfin virta (Gulf Stream) Golfin virta on lämmin merivirta Atlantilla, ja se vaikuttaa Euroopan ilmastoon. Se tuo lämpimiä ilmavirtauksia kohti Eurooppaa ja vaikuttaa myös pohjois Suomen sää. Golfin virta voi lieventää talvisia kylmyyksiä ja vaikuttaa sateisiin ja lämpötiloihin eri vuodenaikoina.
Maa-alueet ja vesistöt Suomen monipuoliset maantieteelliset piirteet, kuten järvet, metsät ja tunturit, voivat vaikuttaa säähän ja ilmavirtauksiin alueellisesti. Suurilla vesistöillä, kuten Saimaalla ja Inarilla, voi olla paikallisia vaikutuksia sateisiin ja lämpötiloihin.

Suomen luotettavimmat säälähteet

 • Ilmatieteen laitos: Ilmatieteen laitos on merkittävä sääennusteiden lähde Suomessa. Se tarjoaa yksityiskohtaisia paikallisia sääennusteita noin 17 000 paikkakunnalle Suomessa, mukaan lukien kunnat, kylät ja kaupunginosat. Ennusteet ulottuvat myös tuhansiin kansainvälisiin kohteisiin. Ennusteet perustuvat säämalleihin ja tutkakuviin, ja ne tarjoavat lyhyen aikavälin sade-ennusteita ja muita yksityiskohtaisia säätietoja.
 • Yle (Yleisradio Oy): Yleisradioyhtiö Yleisradioon luotetaan Suomessa erittäin paljon, sillä 85 % suomalaisista luottaa sen uutissisältöön. Tämä luottamus ulottuu myös sen sääennusteisiin ja -raportteihin, joita merkittävä osa väestöstä pitää luotettavina. Ylen uutispalvelu, mukaan lukien säätiedotukset, on erityisen suosittu 30-44-vuotiaiden keskuudessa.
 • Foreca: Foreca on kattavien sääennusteiden tarjoajana tunnettu suomalainen yritys, joka tarjoaa yksityiskohtaista säätietoa. Heidän sivustollaan on luetuimmat sääuutiset, mukaan lukien pitkän aikavälin ennusteet eri vuodenaikoina ja kuukausittaiset sääennusteet. Forecan ennusteet kattavat keski Suomen sää eri osa-alueet, kuten lämpötilan, sademäärän ja tuulen, ja tarjoavat arvokasta tietoa aktiviteettien suunnittelua varten.

Nämä lähteet ovat laajalti tunnustettuja tarkkuudestaan ja yksityiskohtaisesta kattavuudestaan Suomen ja muiden maiden sääolosuhteista. Ne ovat välttämättömiä kaikille, jotka etsivät luotettavia sääennusteita ja säätietoja alueelta.