Elamakerta » Salon Tupurin päiväkoti syttyi tuleen lasten herätessä päiväunilta – etsinnässä väistötilat päiväkodille.

Salon Tupurin päiväkoti syttyi tuleen lasten herätessä päiväunilta – etsinnässä väistötilat päiväkodille.

Salon Tupurin päiväkoti syttyi tuleen lasten herätessä päiväunilta - etsinnässä väistötilat päiväkodille.

Tulipalo tuhosi Salon Tupurin päiväkodin – lapsille etsitään väistötiloja

Salon Tupurin päiväkodissa syttyi tulipalo kahdesti keskiviikkona, tuhoten noin kaksi kolmasosaa rakennuksesta. Päiväkoti on nyt käyttökelvoton, ja lapsille etsitään väistötiloja loppukevääksi.

Päiväkodin kolme ryhmää on tällä hetkellä väliaikaisissa väistötiloissa kolmessa eri yksikössä. Väliaikaisia väistötiloja on järjestynyt muiden päiväkotien salitiloista, kertoo Salon varhaiskasvatusjohtaja Anna Karlsson. Hän lisää, että Salossa ei ole sellaisia tyhjillään tai vajaakäytössä olevia tiloja, jonne koko Tupurin päiväkoti voitaisiin sijoittaa.

”Meillä on paikat hyvinkin täynnä, ja Torikadun päiväkodille on hankittu juuri väistötila. Tietenkin tässä on kesä tulossa, ja katsotaan, minkä verran hakijoita on. Yhteen ja samaan rakennukseen tuskin heitä kaikkia saadaan pysyvästi sijoitettua”, Karlsson arvioi.

## Päiväkoti paloi käyttökelvottomaksi

Tulipalo syttyi Tupurin päiväkodissa keskiviikkona iltapäivällä. Pelastuslaitos sammutti palon, ja aluksi näytti siltä, että lapset ja henkilökunta pääsevät palaamaan tiloihin jo perjantaina. Tulipalo syttyi kuitenkin myöhemmin iltapäivällä uudelleen ja päiväkoti vaurioitui käyttökelvottomaksi.

Lapset ja henkilökunta evakuoitiin rakennuksesta ennen toisen palon syttymistä. ”Palon syttyessä lapset olivat heräilleet juuri päiväunilta. Käsittääkseni he olivat lähinnä kiinnostuneita paloautoista”, Karlsson kuvailee.

Noin 30 vuotta sitten rakennettu Tupurin päiväkoti vaurioitui tulipalossa käyttökelvottomaksi. Palon syttymissyytä tutkitaan.

## Kirjoittajan johtopäätös

Heinimaija Hirvonen, artikkelin kirjoittaja, toteaa: ”Tämä on valitettava tapahtuma, joka vaikuttaa monien lasten ja perheiden arkeen. On tärkeää, että kaikille lapsille löydetään sopivat väistötilat mahdollisimman nopeasti.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *