Elamakerta » Salon uuden kulttuuripäällikön tausta ja suunnitelmat salolaisten kulttuuritarjonnan kehittämiseksi

Salon uuden kulttuuripäällikön tausta ja suunnitelmat salolaisten kulttuuritarjonnan kehittämiseksi

Salon uusi kulttuuripäällikkö Mikko Nortela

Mikko Nortela, Kuhmo-talon toimitusjohtaja ja kulttuurin monitoimikone, on valittu Salon uudeksi kulttuuripäälliköksi. Nortela, joka soittaa klarinettia ja saksofonia, on tuttu useilta kulttuurin aloilta.

54-vuotias filosofian tohtori on jo entuudestaan tuttu Salosta. Hän sai virallisen tiedon nimityksestään perjantaina aamulla Kuhmo-talossa. Vaikka työ alkaa vasta elokuun alussa, Nortelalla on jo näkemys salolaisesta kulttuurista.

Salon kulttuurin vahvuus

Nortelan mukaan Salon kulttuurin vahvuus ja voimavara on sen vilkas, pienten itsenäisten toimijoiden verkosto. Kulttuuripäällikön tehtävä on johtaa ja kehittää kaupungin kirjasto-, museo- ja kulttuurituottamisen palveluita. Lisäksi hänen odotetaan huolehtivan alan seudullisesta ja valtakunnallisesta yhteistyöstä sekä edunvalvonnasta.

Aluksi Nortelan on perehdyttävä Salon uuteen kulttuuriohjelmaan, joka on määrä valmistua vielä kevään aikana. Hän näkee myös Salon maaseudulla paljon mahdollisuuksia kulttuurin kehittämiseen.

Keskustelua teattereista ja tiloista

Salossa on keskusteltu paljon teatterien tulevaisuudesta ja tilojen käytöstä. Nortela arvioi, että tilojen käyttöastetta ja kuntoa täytyy miettiä, samoin teatterien tulevaisuutta. Hän pitää tärkeänä, että keskustellaan perinpohjaisesti kunnallisen teatterin hyödyistä ja mahdollisista haitoista.

Mikko Nortela ja Kuhmo-talo

Nortela on johtanut Kiinteistö Oy Kuhmon Kulttuuritaloa pian seitsemän vuotta. Kamarimusiikin festivaalistaan tunnetussa talossa kävi viime vuonna yli 60 000 ihmistä. Yleisötapahtumia oli parisataa.

Paluu kotiseudulle

Saloon Nortelaa houkuttavat sukujuuret Varsinais-Suomessa. Hänellä on sukulaisia Salossa ja Turussa. Lisäksi Salo on lähempänä Tamperetta kuin Kuhmo, joten matkanteko Tampereella asuvan avopuolison luo helpottuu.

Anonyymi rekrytointi

Salo haki kulttuuripäällikköä anonyymina rekrytointina. Hakijoiden nimi, kuva, syntymäaika, sukupuoli, puhelinnumerot, sähköposti, osoitetiedot, asuinkunta ja äidinkieli eivät alkuvaiheessa olleet valitsijoiden tiedossa. Tunnistetiedot avautuivat vasta, kun joukosta oli valittu haastateltavat.

Kirjoittajan johtopäätös

Sivistyspalveluiden johtaja Inkeri Lahti kirjoittaa päätöksessä, että ”Mikko Nortela on haastattelutilanteessa osoittanut omaavansa vahvaa kunnallisen kulttuuri-, museo- ja kirjastokentän osaamista, johdonmukaista johtamis- ja kehittämisotetta sekä kokonaisuuksien hallintaa”. Kulttuuripäällikön palkka on 4 498 euroa kuukaudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *