Elamakerta » Hiekoitusautot ovat liikkeellä Oulussa, jossa lämpötilan odotetaan nousevan pian viiteen plusasteeseen – suolan käyttöä vältetään sulatuksessa.

Hiekoitusautot ovat liikkeellä Oulussa, jossa lämpötilan odotetaan nousevan pian viiteen plusasteeseen – suolan käyttöä vältetään sulatuksessa.

Hiekoitusautot ovat liikkeellä Oulussa, jossa lämpötilan odotetaan nousevan pian viiteen plusasteeseen - suolan käyttöä vältetään sulatuksessa.

Oulu valmistautuu viiden plusasteen lämpötiloihin: hiekoitusautot ovat jo liikkeellä

Oulu on saamassa pian viiden plusasteen lämpötiloja, mikä tarkoittaa, että kaupungin hiekoitusautot ovat jo liikkeellä. Suolaa ei kuitenkaan käytetä juurikaan tienpintojen sulattamiseen.

Hiekoitusautot varmistavat liikenneturvallisuuden

Kun lämpötila nousee plussan puolelle, tienpinnat voivat muuttua liukkaiksi. Tämän vuoksi Oulun kaupunki on jo lähettänyt hiekoitusautot liikkeelle. Autot levittävät hiekkaa tienpinnalle, joka parantaa auton renkaiden pitoa ja siten lisää liikenneturvallisuutta.

Suolaa käytetään säästeliäästi

Vaikka suola on tehokas aine tienpintojen sulattamiseen, sitä ei käytetä Oulussa juurikaan. Suolan käyttö on vähentynyt merkittävästi viime vuosina, koska se on haitallista ympäristölle. Sen sijaan kaupunki pyrkii käyttämään muita, ympäristöystävällisempiä keinoja tienpintojen sulattamiseen.

Kirjoittajan kommentti

Artikkelin kirjoittaja toteaa: ”Oulun kaupungin toimet ovat esimerkillisiä. Hiekoitusautot ovat jo liikkeellä, vaikka lämpötila on vasta viiden plusasteen tuntumassa. Tämä osoittaa, että kaupunki ottaa liikenneturvallisuuden vakavasti. On myös hienoa nähdä, että suolan käyttö on vähentynyt. Tämä on tärkeää paitsi ympäristön, myös tienpintojen kannalta.”

Johtopäätös

Oulu on valmistautunut hyvin tuleviin plussakeleihin. Hiekoitusautot ovat jo liikkeellä, mikä osoittaa, että kaupunki ottaa liikenneturvallisuuden vakavasti. Suolan käytön vähentäminen on myös positiivinen asia, sillä se on sekä ympäristön että tienpintojen kannalta parempi ratkaisu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *