Elamakerta » Sääennuste ennustaa erittäin kylmää säätä – pakkasasteet ovat jo ylittäneet 35 asteen rajan ja odotetaan laskevan entisestään myös etelässä.

Sääennuste ennustaa erittäin kylmää säätä – pakkasasteet ovat jo ylittäneet 35 asteen rajan ja odotetaan laskevan entisestään myös etelässä.

Sääennuste ennustaa erittäin kylmää säätä - pakkasasteet ovat jo ylittäneet 35 asteen rajan ja odotetaan laskevan entisestään myös etelässä.

Sääennuste: Lunta ja pakkasta etelässä, kireämpi pakkanen odotettavissa

Etelä-Suomessa on tänään odotettavissa runsasta pilvisyyttä ja lumikuuroja. Erityisesti pääkaupunkiseudun länsipuolella lumisade voi olla paikoin sakeaa, mikä saattaa aiheuttaa haasteita aamun työmatkaliikenteelle.

Pakkanen kiristyy yön aikana

Vaikka päivän aikana lämpötila on pysytellyt alle 10 pakkasasteessa etelässä, yöllä odotetaan kylmenevän entisestään. Kylmintä on ollut itärajan tuntumassa Kuhmossa, jossa lämpötila laski viime yönä jopa 35 pakkasasteeseen. Jyväskylän korkeudelta ylöspäin lämpömittari on näyttänyt yli 20 pakkasastetta.

Helmikuun aurinko tuo mukanaan päivälämpötilojen nousua, mutta yöksi pakkanen kiristyy jälleen. Luvassa on jopa 20 pakkasastetta etelässä ja sisämaassa paikoin jopa 30 pakkasastetta.

Kylmä sää jatkuu loppuviikkoon

Kylmä ja poutainen sää jatkuu pitkälle loppuviikkoon. Tämä tarkoittaa, että talvivaatteet kannattaa pitää vielä lähellä, vaikka päivisin aurinko paistaakin.

Johtopäätös

Vaikka aurinko tuo mukanaan valoa ja lämpöä päivisin, on yöpakkaset edelleen kireitä. Muistathan pukeutua lämpimästi ja varautua mahdollisiin liikennehäiriöihin lumisateiden vuoksi.

Lainaus sivuston kirjoittajalta

”Vaikka helmikuun aurinko lämmittää päivisin, on yöpakkaset edelleen kireitä. Muistathan pukeutua lämpimästi ja varautua mahdollisiin liikennehäiriöihin lumisateiden vuoksi”, muistuttaa sivuston kirjoittaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *