Elamakerta » Ajokeli pysyy vaikeana lauantaina – varoitus annettu jalankulkijoille.

Ajokeli pysyy vaikeana lauantaina – varoitus annettu jalankulkijoille.

Ajokeli pysyy vaikeana lauantaina - varoitus annettu jalankulkijoille.

Tieliikennettä vaikeuttava huono ajokeli jatkuu lauantaina

Huono ajokeli, joka perjantaina aiheutti merkittäviä ongelmia tieliikenteessä, jatkuu myös lauantaina. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jani Parviainen varoittaa, että ajokeli on erittäin huono maan etelä- ja keskiosissa aina puoleen päivään asti. Ajokeliä heikentävät jäätävät vesisateet sekä lumi- tai räntäsateet. Lapissa huono ajokeli jatkuu lauantaina pitkälle iltapäivään lumisateiden vuoksi.

Huonoin ajokeli odotettavissa maan keskiosaan

Parviainen arvioi, että lauantaina huonoin ajokeli osuu maan keskiosaan. ”Sinne voi tulla melko pyryttämällä lunta”, hän sanoi STT:lle. Lunta voi kertyä maan keskiosaan lauantaina jopa 10–20 senttiä. Viikonlopun aikana sateet kuitenkin poistuvat pääosin Suomen päältä, ja sunnuntaina koko maan teillä vallitsee normaali talvikeli.

Varoitus liukkaista jalkakäytävistä

Maan etelä- ja keskiosissa jalkakäytävät voivat olla lauantaina erittäin liukkaita, koska jään päällä saattaa olla vettä. Parviainen varoittaa, että myös sunnuntaina jalankulkijoiden kannattaa olla hyvin varovaisia, koska jalkakäytäville mahdollisesti kertynyt vesi jäätyy.

Sunnuntai tuo mukanaan aurinkoisen talvipäivän

Lauantaiaamuna lämpötilat ovat Etelä-Suomessa plussan puolella. Pirkanmaan pohjoispuolella pakkasta on lauantaina muutamasta asteesta ja noin seitsemään asteeseen. Sunnuntaista on tulossa lähes koko maassa melko aurinkoinen talvipäivä. Pakkasta on muutaman ja kymmenen asteen välillä. ”Aurinko lämmittää varmaan jo tähän vuodenaikaan ihan kivasti”, ennustaa Parviainen.

Jani Parviaisen johtopäätös

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jani Parviainen kehottaa varovaisuuteen liikenteessä huonon ajokelin jatkuessa. Hän muistuttaa myös jalankulkijoiden olevan erityisen varovaisia, sillä jalkakäytävät voivat olla erittäin liukkaita. Sunnuntaina sää kuitenkin paranee ja luvassa on aurinkoinen talvipäivä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *