Elamakerta » Kotka myöntää 200 000 euroa ruotsinkielisen päiväkodin sisäilmaongelmien korjaamiseen

Kotka myöntää 200 000 euroa ruotsinkielisen päiväkodin sisäilmaongelmien korjaamiseen

Kotka myöntää 200 000 euroa ruotsinkielisen päiväkodin sisäilmaongelmien korjaamiseen

Päiväkoti on ollut väliaikaisissa tiloissa Mussalon Savotassa vuodesta 2020 lähtien. Tämä johtuu sisäilmaongelmista, jotka ilmenivät päiväkodin varsinaisissa tiloissa Ruotsinsalmenkadulla. Kuntotutkimusten mukaan nämä tilat vaativat laajamittaisen remontin, jotta päiväkotitoiminta voi jatkua kiinteistössä.

Kotkan kaupunginvaltuusto myönsi maanantaina 200 000 euron avustuksen ruotsinkieliselle päiväkodille. Avustuksen avulla Garantiföreningen för Kotka Svenska Samskola -yhdistys aikoo peruskorjata päiväkodin tilat Ruotsinsalmenkadulla. Yhdistys haki avustusta omistamansa päiväkotikiinteistön peruskorjaus- ja saneerauskustannuksiin.

Päiväkodille on vuokrattu väliaikaiset tilat Savotasta Kotkan julkiset kiinteistöt oy:ltä. Tämä on ollut tarpeen, koska Ruotsinsalmenkadun tiloissa ilmenneet sisäilmaongelmat ovat tehneet niistä käyttökelvottomat.

## Vastaehdotus ei mennyt läpi

Kotkan kaupunginvaltuusto joutui äänestämään tukipäätöksestä, kun vasemmistoliiton ja perussuomalaisten valtuustoedustajat esittivät asian palauttamista uudelleen valmisteltavaksi. Vastaehdotus kuitenkin hävisi äänestyksessä lukemin 8–5.

Kaupunginhallitus asetti avustuksen ehdoksi muun muassa sen, että saneeraussuunnitelman mukaiset korjaukset aloitetaan vuoden 2024 aikana. Jos tilan käyttötarkoitus muuttuisi käyttöönoton jälkeen alle 10 vuoden aikana, niin yhdistys joutuu maksamaan avustuksen takaisin kaupungille.

## Kirjoittajan johtopäätös

Artikkelin kirjoittaja Heikki Koskinen toteaa, että päiväkodin tilanne on monimutkainen. Sisäilmaongelmat ovat pakottaneet päiväkodin väliaikaisiin tiloihin, ja peruskorjaus vaatii merkittäviä investointeja. Kaupungin myöntämä avustus on merkittävä askel kohti tilanteen ratkaisemista, mutta paljon työtä on vielä edessä.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä kuva, video tai vinkki osoitteeseen [email protected]. Maksamme julkaistuista kuvista ja videoista palkkion.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *