Elamakerta » Meteorologi varoittaa tulvasta ja rankasta sateesta, sunnuntaina odotettavissa merkittävä muutos sääolosuhteissa.

Meteorologi varoittaa tulvasta ja rankasta sateesta, sunnuntaina odotettavissa merkittävä muutos sääolosuhteissa.

Meteorologi varoittaa tulvasta ja rankasta sateesta, sunnuntaina odotettavissa merkittävä muutos sääolosuhteissa.

Perjantain hiihtolomaliikenteessä odotettavissa haasteita

Hiihtolomakauden liikenteeseen on odotettavissa suuria haasteita tulevana perjantaina. Ajokeli tulee muuttumaan erittäin huonoksi iltapäivän ja illan aikana, johtuen alijäähtyneestä vedestä ja rankkasateista.

Sääolosuhteet perjantaina

Perjantain ylin lämpötila on ennustettu olevan +4 astetta, kun taas alin lämpötila on -1 astetta. Sademäärä on huomattavan suuri, yhteensä 20 millimetriä vuorokauden aikana.

Varoitus autoilijoille

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso varoittaa autoilijoita suurista lätäköistä ja mahdollisista kaupunkitulvista, jotka voivat syntyä sadevesiviemärien tukkeutuessa lumesta ja jäästä.

”Varsinkin vesisade aiheuttaa sen, että lumet sulavat ja vettä tulee lisää. Isoja lätäköitä ja taajamatulvia voi muodostua. Ajokeli on erittäin huono varsinkin perjantaina iltapäivällä ja illalla”, Laakso kertoo.

Sääennuste viikonlopulle

Sateet jatkuvat perjantai-illan ja ensi yön ajan. Lauantaina on odotettavissa liukkautta, kun vesi jäätyy lämpötilan laskiessa pakkasen puolelle.

”Tuuli kääntyy kohti pohjoista ja sää kylmenee, eli kaikki jäätyy. Liukkautta on silloinkin luvassa”, Laakso toteaa.

Ajokelin pitäisi parantua lauantaina iltapäivästä. Sunnuntaina sen sijaan ulkoilijoille on jo tiedossa aurinkoinen pakkaspäivä.

Laakson johtopäätös

Meteorologi Helena Laakso korostaa, että autoilijoiden tulee olla erityisen varovaisia perjantain liikenteessä. Huono ajokeli, suuret lätäköt ja mahdolliset kaupunkitulvat voivat aiheuttaa haasteita liikenteessä. Laakso suosittelee tarkkailemaan sääennusteita ja suunnittelemaan matkustamista sen mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *