Elamakerta » Rovaniemi on valittu Suomen vuoden 2021 matkailualueeksi

Rovaniemi on valittu Suomen vuoden 2021 matkailualueeksi

Rovaniemi on valittu Suomen vuoden 2021 matkailualueeksi

# Rovaniemi valittu vuoden matkailualueeksi Suomessa

Rovaniemi on saavuttanut merkittävän tunnustuksen, sillä se on valittu vuoden matkailualueeksi Suomessa. Valinnan ovat tehneet Suomen matkailualan liitto SMAL, Visit Finland, Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistys SUOMA ry sekä tutkimus- ja analysointikeskus TAK Research.

## Vertailu perustui moniin kriteereihin

Eri kuntia, seutukuntia sekä maakuntia on vertailtu keskenään useiden kriteerien perusteella. Näitä olivat muun muassa rekisteröityihin majoitusliikkeisiin saapuneiden vieraiden määrän kehitys, matkailijoiden viipymän kehitys, lomamatkailijoiden yöpymisten määrän tasainen jakautuminen eri kuukausille ja majoitusmyynti asukasta kohden.

## Rovaniemi nousi ykköseksi

Rovaniemi erottui edukseen näissä vertailuissa ja nousi ansaitusti vuoden matkailualueeksi.

## Kirjoittajan kommentti

”Rovaniemen valinta vuoden matkailualueeksi on osoitus alueen monipuolisesta tarjonnasta ja laadukkaasta palvelusta. Se on myös tunnustus rovaniemeläisille matkailuyrittäjille, jotka ovat tehneet pitkäjänteistä työtä alueen matkailun eteen”, toteaa artikkelin kirjoittaja.

## Johtopäätös

Rovaniemen valinta vuoden matkailualueeksi Suomessa on merkittävä saavutus. Se kertoo alueen vetovoimasta ja siitä, että matkailijat arvostavat Rovaniemen tarjoamia elämyksiä ja palveluita. Tämä tunnustus rohkaisee varmasti alueen matkailuyrittäjiä jatkamaan hyvää työtään ja kehittämään Rovaniemeä entistä houkuttelevammaksi matkailukohteeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *