Elamakerta » Norjan viranomaiset varoittavat hengenvaarallisista tuulista tulevan hirmumyrskyn yhteydessä.

Norjan viranomaiset varoittavat hengenvaarallisista tuulista tulevan hirmumyrskyn yhteydessä.

Norjan viranomaiset varoittavat hengenvaarallisista tuulista tulevan hirmumyrskyn yhteydessä.

Norja varautuu poikkeuksellisen voimakkaaseen myrskyyn

Norja on valmistautumassa erittäin voimakkaaseen myrskyyn, joka on odotettavissa maahan tämän illan ja huomisaamun aikana. Jo eilen illalla tuulet olivat huomattavan voimakkaat.

Myrsky iskee pahiten Tröndelagin lääniin

Yleisradioyhtiö NRK:n mukaan myrsky on ennustettu iskevän voimakkaimmin Tröndelagin lääniin, jossa sijaitsee esimerkiksi Trondheimin kaupunki. Läänin rannikkoalueilla tuulen nopeuden on varoitettu nousevan puuskissa yli 40 metriä sekunnissa.

Viranomaiset varoittavat hengenvaarallisista tuulista

Viranomaiset ovat antaneet varoituksen mahdollisesti hengenvaarallisista tuulista. On myös pelkoja, että myrsky saattaa aiheuttaa merkittävää materiaalista vahinkoa.

Julkinen liikenne ja lauttaliikenne pysäytetty

Myrskyn takia julkinen liikenne on pysäytetty useissa paikoissa. Myös valtatie E6, joka yhdistää etelän ja pohjoisen, on suljettu Saltfjelletissä myrskyn vuoksi. Tämä tarkoittaa, että autoilijoiden on kierrettävä Ruotsin kautta, jos he haluavat liikkua etelän ja pohjoisen välillä. Rannikon lauttaliikenne on myös keskeytetty.

Koulut ja päiväkodit suljetaan huomenna

Useat kunnat ovat päättäneet pitää koulut ja päiväkodit suljettuina huomenna myrskyn vuoksi.

Varoitus vaarallisista paikoista ja sähkökatkoksista

Tröndelagissa poliisi on kehottanut ihmisiä välttämään vaarallisia paikkoja ja pysymään sisätiloissa ottamatta myrskystä valokuvia. Myrskyn odotetaan aiheuttavan laajoja sähkökatkoksia, ja ihmisiä on kehotettu varautumaan mahdollisuuteen olla pitkiäkin aikoja ilman sähköä.

Artikkelin kirjoittajan kommentti

”Norjan kansalaisten turvallisuus on tärkein prioriteetti tässä tilanteessa. On välttämätöntä noudattaa viranomaisten ohjeita ja pysyä sisätiloissa, kunnes myrsky on ohi”, toteaa artikkelin kirjoittaja.

Artikkelin kirjoittajan johtopäätös

”Vaikka myrsky onkin voimakas, Norjan viranomaiset ovat valmistautuneet hyvin ja tekevät kaikkensa kansalaisten turvallisuuden takaamiseksi. On tärkeää, että ihmiset noudattavat annettuja ohjeita ja pysyvät turvassa”, kirjoittaja päättää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *