Elamakerta » Pelastuslaitos Satakunnassa sai satoja tehtäviä Sylvia-myrskyn kaadettua puita.

Pelastuslaitos Satakunnassa sai satoja tehtäviä Sylvia-myrskyn kaadettua puita.

Pelastuslaitos Satakunnassa sai satoja tehtäviä Sylvia-myrskyn kaadettua puita.

## Kesämyrsky Sylvian aiheuttamat vahingot Satakunnassa

Satakunnan pelastuslaitoksen mukaan kesämyrsky Sylvia on aiheuttanut alueella runsaasti vahingontorjuntatehtäviä. Onneksi kukaan ei ole loukkaantunut onnettomuuksissa tai myrskyn seurauksena.

Porilainen Tauno Östervik kuvasi myrskyn raivoamista Porin Reposaaressa. Myrsky on aiheuttanut pelastuslaitokselle tiistaihin kello 18:een mennessä noin 300 vahingontorjuntatehtävää.

## Rakennuspaloja ja sähkökatkoja

Satakunnassa on työllistänyt myös kaksi rakennuspaloa, turvetuotantoalueen aumapalo ja maastopalo. Porissa paloi tehdashallin katto ja Eurajoella sauna. Pelastuslaitos on kasvattanut johtamisvalmiutta ja kutsunut lisää henkilöstöä töihin paloasemille. Tehtävien hoitamiseen on osallistunut myös useita sopimuspalokuntia.

Sähköyhtiö Panieliankosken Voima kertoo tiedotteessa, että Eurassa ja Eurajoella on ollut iltapäivän aikana pahimmillaan 2 000 asiakasta ilman sähköä. Iltakuudelta sähköt olivat poikki 150 asiakkaalta. Sähkökatkot johtuivat valtaosin linjoille kaatuneista puista, mutta myös muista tuulen linjoille heittämistä esineistä.

## Myrskyn jälkiä

Sylvia-myrsky heitti kattopellin sähkölinjoille Euran Kiukaisissa. Sylvia-myrskyn tuhoja on seurattu pitkin päivää tässä artikkelissa.

## Kirjoittajan kommentti

Jenni Joensuu, artikkelin kirjoittaja, kommentoi: ”Vaikka myrsky on aiheuttanut paljon vahinkoa, on onnekasta, että kukaan ei ole loukkaantunut. Pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien työ on ollut korvaamatonta.”

## Johtopäätös

Myrskyjen aiheuttamat vahingot ovat aina valitettavia, mutta on tärkeää muistaa, että ihmishenkiä ei ole menetetty. Pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien työ on ollut korvaamatonta näissä tilanteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *