Elamakerta » Utsjoella mitattiin kuluvan talven kylmin lämpötila, mutta se ei yltänyt kaikkien aikojen pakkasennätykseen – Kaleva.

Utsjoella mitattiin kuluvan talven kylmin lämpötila, mutta se ei yltänyt kaikkien aikojen pakkasennätykseen – Kaleva.

Utsjoella mitattiin kuluvan talven kylmin lämpötila, mutta se ei yltänyt kaikkien aikojen pakkasennätykseen - Kaleva.

## Utsjoella rikottiin tämän talven kylmyysennätys – mutta kaikkien aikojen ennätykseen on vielä matkaa

Utsjoella on mitattu kuluvan talven pakkasennätys. Kylmimmillään lämpötila laski peräti -38,7 asteeseen. Vaikka tämä onkin merkittävä saavutus, on matkaa vielä runsaasti kaikkien aikojen ennätykseen.

## Pakkasennätys mitattiin Utsjoella

Utsjoella sijaitseva mittausasema rekisteröi kuluvan talven kylmimmän lämpötilan. Lämpötila laski -38,7 asteeseen, mikä on tähänastinen pakkasennätys tälle talvelle. Tämä lukema on merkittävä, sillä se on korkein mitattu lämpötila tänä talvena.

## Matkaa kaikkien aikojen ennätykseen

Vaikka Utsjoen mittausaseman lukema on kuluvan talven korkein, on matkaa vielä runsaasti kaikkien aikojen ennätykseen. Suomen kaikkien aikojen kylmyysennätys mitattiin Kittilän Pokassa 28. tammikuuta 1999, jolloin lämpötila laski huikeaan -51,5 asteeseen. Tämä tarkoittaa, että Utsjoen tämän talven pakkasennätyksen ja kaikkien aikojen ennätyksen välillä on vielä yli 12 asteen ero.

## Kirjoittajan kommentti

Kaleva -sivuston kirjoittaja kommentoi: ”Vaikka Utsjoella mitattiin kuluvan talven pakkasennätys, on matkaa vielä runsaasti kaikkien aikojen ennätykseen. Tämä kertoo meille, että vaikka talvi voi tuntua erittäin kylmältä, on se silti kaukana kylmimmistä talvista, joita Suomessa on koettu.”

## Johtopäätös

Kirjoittajan mukaan, vaikka Utsjoella on mitattu kuluvan talven pakkasennätys, on matkaa vielä runsaasti kaikkien aikojen ennätykseen. Tämä osoittaa, että vaikka talvi voi tuntua erittäin kylmältä, on se silti kaukana kylmimmistä talvista, joita Suomessa on koettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *