Elamakerta » Pakkasilma hallitsee Suomen säätilaa, mutta Oulun seudulla pakkaset ovat lievempiä – kaleva.fi.

Pakkasilma hallitsee Suomen säätilaa, mutta Oulun seudulla pakkaset ovat lievempiä – kaleva.fi.

Pakkasilma hallitsee Suomen säätilaa, mutta Oulun seudulla pakkaset ovat lievempiä - kaleva.fi.

Kylmä pakkasilma hallitsee Suomen säätilaa, Oulun seudulla vältetään kovimmat pakkaset

Suomen yllä leijuu tällä hetkellä kylmä pakkasilma, joka tuo mukanaan huomattavan kylmiä lämpötiloja. Vaikka tämä sääilmiö vaikuttaa koko maahan, Oulun seudulla näyttää siltä, että se välttyy ankarimmilta pakkasilta.

Pakkasilma pitää Suomen otteessaan

Koko Suomea hallitsee tällä hetkellä kylmä pakkasilma. Tämä tarkoittaa, että lämpötilat ovat huomattavasti alle nollan koko maassa. Kylmimmät lämpötilat mitataan usein yöllä ja aamuyöllä, kun aurinko ei lämmitä maanpintaa.

Oulun seutu välttyy kovimmilta pakkasilta

Vaikka kylmä pakkasilma vaikuttaa koko Suomeen, Oulun seudulla on hieman lievempi tilanne. Tämä johtuu siitä, että Oulun seutu sijaitsee rannikolla, jossa meri vaikuttaa lämpötiloihin. Meri ei jäädy yhtä helposti kuin maa, joten se pitää lämpötilat hieman korkeampina kuin sisämaassa.

Lainaus sivuston kirjoittajalta

”Vaikka pakkasta on paljon, se on osa talvea. On tärkeää muistaa pukeutua lämpimästi ja varautua kylmiin olosuhteisiin”, sanoo sivuston kirjoittaja.

Sivuston kirjoittajan johtopäätös

Sivuston kirjoittaja toteaa: ”Vaikka kylmä pakkasilma voi tuntua epämukavalta, se on osa suomalaista talvea. On tärkeää muistaa, että sääolosuhteet voivat muuttua nopeasti, joten on aina hyvä olla valmistautunut.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *