Elamakerta » Helmikuussa 1966 Oulussa mitattiin historian kylmin lämpötila, -41,5 astetta – ennusteet viittaavat mahdollisuuteen, että -40 asteen raja saattaa ylittyä tulevana yönä.

Helmikuussa 1966 Oulussa mitattiin historian kylmin lämpötila, -41,5 astetta – ennusteet viittaavat mahdollisuuteen, että -40 asteen raja saattaa ylittyä tulevana yönä.

Helmikuussa 1966 Oulussa mitattiin historian kylmin lämpötila, -41,5 astetta - ennusteet viittaavat mahdollisuuteen, että -40 asteen raja saattaa ylittyä tulevana yönä.

Oulun historiallinen pakkasennätys saattaa rikkoutua

Oulussa helmikuussa 1966 mitattiin ennätyksellinen -41,5 asteen pakkanen. Nyt, yli puoli vuosisataa myöhemmin, on mahdollista, että tämä ennätys rikkoutuu. Ensi yönä lämpötilan ennustetaan laskevan jopa alle -40 asteen.

Kylmimmät lämpötilat mitattiin vuonna 1966

Oulun kylmin helmikuu koettiin vuonna 1966, jolloin lämpötila laski peräti -41,5 asteeseen. Tämä on Oulun kaikkien aikojen kylmin lämpötila, joka on mitattu helmikuussa. Lämpötilat mitattiin Oulun lentoasemalla, joka on yksi Suomen virallisista sääasemista.

Ennätys saattaa rikkoutua tulevana yönä

Nyt meteorologit ennustavat, että tämä ennätys voi rikkoutua tulevana yönä. Lämpötilan uskotaan laskevan jopa alle -40 asteen. Jos ennuste toteutuu, se tarkoittaisi uutta ennätystä Oulun alueella.

Kirjoittajan kommentti

Artikkelin kirjoittaja kommentoi: ”Oulun historiallinen pakkasennätys on ollut voimassa jo yli 50 vuotta. On mielenkiintoista nähdä, rikkoutuuko se tänä yönä. Tämä on jälleen muistutus siitä, kuinka äärimmäisiä sääolosuhteita Suomessa voi esiintyä.”

Johtopäätös

Oulun historiallinen pakkasennätys saattaa rikkoutua tänä yönä. Tämä olisi merkittävä tapahtuma, sillä kyseinen ennätys on ollut voimassa jo yli puoli vuosisataa. Suomen sääolosuhteet ovat äärimmäisiä ja ne voivat vaihdella suuresti. Tämä on hyvä muistutus siitä, kuinka tärkeää on olla valmistautunut kaikenlaisiin sääolosuhteisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *