Elamakerta » Jyväskylä aikoo säästää rajoittamalla peruskoulun oppituntien määrää, toimialajohtaja myöntää päätöksen olevan vaikea – YLE.

Jyväskylä aikoo säästää rajoittamalla peruskoulun oppituntien määrää, toimialajohtaja myöntää päätöksen olevan vaikea – YLE.

Jyväskylä aikoo säästää rajoittamalla peruskoulun oppituntien määrää, toimialajohtaja myöntää päätöksen olevan vaikea - YLE.

Jyväskylä aikoo säästää vähentämällä peruskoulun oppitunteja

Jyväskylän kaupunki on päättänyt vähentää peruskoulun oppituntien määrää taloudellisten säästöjen saavuttamiseksi. Tämä päätös on herättänyt huolta sekä opettajien että vanhempien keskuudessa.

Taloudelliset säästöt vs. opetuksen laatu

Jyväskylän kaupungin päätös vähentää peruskoulun oppituntien määrää on osa laajempaa talouden tasapainottamisohjelmaa. Tavoitteena on säästää yhteensä 1,5 miljoonaa euroa vuodessa. Toimialajohtaja Eino Leisimo kommentoi päätöstä todeten, että ”kyllä se on kipeä asia”. Hän myöntää, että säästötoimenpiteet voivat vaikuttaa opetuksen laatuun ja oppilaiden oppimistuloksiin.

Vanhempien ja opettajien huoli

Vanhemmat ja opettajat ovat ilmaisseet huolensa siitä, miten oppituntien vähentäminen vaikuttaa lasten koulunkäyntiin ja oppimiseen. He pelkäävät, että oppilaiden mahdollisuudet saada tarvitsemaansa tukea ja ohjausta koulussa heikkenevät. Myös opettajien työtaakka saattaa kasvaa, kun heidän on suunniteltava ja toteutettava opetusta vähemmässä ajassa.

Toimialajohtajan kommentti

Toimialajohtaja Eino Leisimo myöntää, että päätös on vaikea. ”Kyllä se on kipeä asia. Meidän on kuitenkin tehtävä päätöksiä, jotka turvaavat kaupungin talouden tasapainon”, hän sanoo.

Johtopäätös

Jyväskylän kaupungin päätös vähentää peruskoulun oppituntien määrää on osa sen talouden tasapainottamisohjelmaa. Vaikka päätös tuo taloudellisia säästöjä, se on herättänyt huolta opetuksen laadusta ja oppilaiden oppimismahdollisuuksista. Toimialajohtaja Eino Leisimo myöntää, että kyseessä on ”kipeä asia”. Hän korostaa kuitenkin, että päätökset on tehtävä kaupungin talouden tasapainon turvaamiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *