Elamakerta » Espoo julkisti vuoden 2023 budjettisuunnitelmansa, kertoo YLE Uusimaa

Espoo julkisti vuoden 2023 budjettisuunnitelmansa, kertoo YLE Uusimaa

Espoo julkisti vuoden 2023 budjettisuunnitelmansa, kertoo YLE Uusimaa

# Espoo esitteli vuoden 2022 budjettinsa

Espoo on julkistanut tulevan vuoden talousarvionsa. Kaupungin talousjohtaja Harri Tanska esitteli budjetin, joka käsittää 3,2 miljardin euron suuruisen talousarvion.

## Budjetin pääkohdat

Espoon kaupungin talousarvio vuodelle 2022 on 3,2 miljardia euroa. Tämä on hieman enemmän kuin viime vuonna, jolloin talousarvio oli 3,1 miljardia euroa. Tanskan mukaan budjetin kasvu johtuu pääasiassa investointien lisääntymisestä.

## Investoinnit ja menot

Investointeihin on varattu yhteensä 545 miljoonaa euroa. Tämä on merkittävä lisäys verrattuna viime vuoteen, jolloin investointeihin varattiin 480 miljoonaa euroa. Investoinnit kohdistuvat pääasiassa infrastruktuuriin ja koulutukseen.

Menot kasvavat myös hieman. Tämä johtuu pääasiassa henkilöstökulujen ja palvelujen ostojen kasvusta. Henkilöstökulut kasvavat 2,5 prosenttia ja palvelujen ostot 2,7 prosenttia.

## Verotus

Verotus pysyy ennallaan. Kunnallisveroprosentti on 18,5 ja kiinteistöveroprosentit pysyvät samoina kuin vuonna 2021.

## Johtopäätös

Espoon kaupungin talousjohtaja Harri Tanska toteaa, että budjetti on tasapainossa ja se mahdollistaa kaupungin palvelujen kehittämisen. Hän korostaa myös, että investoinnit ovat välttämättömiä kaupungin kasvun ja kehityksen kannalta.

Harri Tanskan kommentti

”Budjetti on tasapainossa ja se mahdollistaa kaupungin palvelujen kehittämisen. Investoinnit ovat välttämättömiä kaupungin kasvun ja kehityksen kannalta.”

Johtopäätös

Espoon kaupungin talousarvio vuodelle 2022 on 3,2 miljardia euroa. Budjetti on tasapainossa ja se mahdollistaa kaupungin palvelujen kehittämisen. Investoinnit ovat välttämättömiä kaupungin kasvun ja kehityksen kannalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *