Elamakerta » Moninkertainen rallin Suomen mestari Juha Salo ilmoittaa uransa päättyvän.

Moninkertainen rallin Suomen mestari Juha Salo ilmoittaa uransa päättyvän.

Juha Salo on kuulunut Arctic Lapland Rallyn eli tuttavallisemmin Tunturirallin vakiokasvoihin. Hän voitti Tunturin peräti kuusi kertaa.

Juha Salo on kuulunut Arctic Lapland Rallyn eli tuttavallisemmin Tunturirallin vakiokasvoihin. Hän voitti Tunturin peräti kuusi kertaa.

Kuva: Jouni Porsanger/arkisto

Rallin moninkertainen Suomen mestari Juha Salo lopettaa uransa

Juha Salo, rallin moninkertainen Suomen mestari, on päättänyt lopettaa uransa tähän kauteen. Salo, joka on ajanut rallia vuodesta 1994, ajaa viimeisen SM-rallinsa syyskuun lopussa Kokkolassa.

Salon saavutukset

46-vuotias Salo on voittanut rallin SM-kultaa kymmenen kertaa. Lisäksi hänellä on seitsemän SM-hopeaa ja kaksi -pronssia. Ainoastaan Kyösti Hämäläinen on ollut ahnaampi mitalirohmu kotimaan rallipoluilla, voittaen 13 Suomen mestaruutta ja kaksi SM-hopeaa 1970- ja 1980-luvuilla.

Lopettamispäätös

Salon päätös lopettaa uransa kypsyi kesän aikana. ”Ajattelin, että olisikohan se nyt tässä. Kun tuollainen idea pääsee mieleen, niin silloin on viisainta lopettaa,” Salo kommentoi tiedotteessaan.

Viimeinen ralli

Salon ura jatkuu vielä elokuisen Lahden SM-rallin jälkeen, jossa hän saavutti kakkossijan hyvällä ajolla. Kauden päätöskisa ajetaan Kokkolassa.

Kirjoittajan johtopäätös

”Juha Salon ura on ollut merkittävä suomalaisessa rallissa. Hänen saavutuksensa, mukaan lukien kymmenen SM-kultaa, ovat todiste hänen poikkeuksellisesta kyvystään ja sitoutumisestaan lajiin. Hänen lähtönsä jättää suuren aukon suomalaiseen ralliin.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *