Elamakerta » Turku kunnioittaa entistä presidentti Mauno Koivistoa muistokivellä – MTV Uutiset

Turku kunnioittaa entistä presidentti Mauno Koivistoa muistokivellä – MTV Uutiset

Turku kunnioittaa entistä presidentti Mauno Koivistoa muistokivellä - MTV Uutiset

## Turku kunnioittaa presidentti Mauno Koivistoa muistomerkillä

Turku, Suomen vanhin kaupunki, on päättänyt kunnioittaa entistä presidenttiä Mauno Koivistoa asettamalla muistokiven hänen kunniakseen. Tämä ele on osa Turun kaupungin juhlistusta presidentin syntymästä kuluneesta sadasta vuodesta.

Mauno Koivisto, joka oli Suomen tasavallan yhdeksäs presidentti, syntyi Turussa 25. marraskuuta 1923. Hän toimi presidenttinä vuosina 1982–1994. Koivisto kuoli vuonna 2017.

## Muistokivi sijoitetaan Turun tuomiokirkon lähelle

Muistokivi tulee sijaitsemaan Turun tuomiokirkon läheisyydessä, joka on merkittävä historiallinen paikka ja yksi Turun tunnetuimmista maamerkeistä. Kivi on suunniteltu paljastettavaksi marraskuussa, jolloin tulee kuluneeksi tasan 100 vuotta Koiviston syntymästä.

Muistokiven suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa turkulainen kuvanveistäjä Pekka Jylhä. Hän on tunnettu lukuisista julkisista teoksistaan, jotka koristavat monia kaupunkeja ympäri Suomea.

## ”Koivisto oli merkittävä osa Turun ja koko Suomen historiaa”

MTV Uutiset kirjoittaja toteaa artikkelin lopussa: ”Mauno Koivisto oli merkittävä osa Turun ja koko Suomen historiaa. Hänen panoksensa maamme kehitykseen on kiistaton, ja on hienoa nähdä, että hänen muistoaan kunnioitetaan tällä tavalla.”

## Johtopäätös: Muistokivi kunnioittaa Koiviston perintöä

Kirjoittajan mukaan muistokivi on hieno tapa kunnioittaa Mauno Koiviston perintöä. Se on myös muistutus siitä, kuinka yksittäinen henkilö voi vaikuttaa merkittävästi maansa historiaan ja kehitykseen. Turku, Koiviston synnyinkaupunki, osoittaa tällä eleellä arvostavansa entisen presidentin panosta ja muistoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *