Elamakerta » Turku hankkii entisen Venäjän pääkonsulaatin rakennuksen Varsinais-Suomessa – YLE uutisoi.

Turku hankkii entisen Venäjän pääkonsulaatin rakennuksen Varsinais-Suomessa – YLE uutisoi.

Turku hankkii entisen Venäjän pääkonsulaatin rakennuksen Varsinais-Suomessa - YLE uutisoi.

Turku hankkii Venäjän entisen pääkonsulaatin

Turun kaupunki on päättänyt ostaa Venäjän entisen pääkonsulaatin. Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupan äänestyksen jälkeen, jossa äänet jakautuivat 53-24 kaupan hyväksi.

Kaupan taustat

Venäjän entinen pääkonsulaatti sijaitsee Turun keskustassa, osoitteessa Uudenmaankatu 2. Rakennus on ollut tyhjillään vuodesta 2013 lähtien, kun Venäjä lopetti konsulaatin toiminnan Turussa.

Kaupunginvaltuuston päätöksen mukaan Turku ostaa kiinteistön 2,3 miljoonalla eurolla. Kauppahinta on sama kuin kiinteistön arvioitu käypä arvo.

Kiinteistön tulevaisuus

Turun kaupunki ei ole vielä tehnyt päätöstä siitä, mihin tarkoitukseen kiinteistöä tullaan tulevaisuudessa käyttämään. Kaupunginjohtaja Minna Arve on kuitenkin todennut, että rakennuksella on suuri historiallinen arvo ja se on tärkeä osa Turun kaupunkikuvaa.

Artikkelia koskeva lainaus sivuston kirjoittajalta

”Turun kaupungin päätös ostaa Venäjän entinen pääkonsulaatti on merkittävä. Se osoittaa kaupungin halua säilyttää ja kunnioittaa historiallisia rakennuksia ja niiden arvoa”, toteaa YLE:n toimittaja.

Sivuston kirjoittajan johtopäätös

YLE:n toimittajan mukaan Turun kaupungin päätös ostaa Venäjän entinen pääkonsulaatti on viisas investointi. Se ei ainoastaan säilytä historiallista rakennusta, vaan myös tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää sitä tulevaisuudessa monipuolisesti. Toimittaja uskoo, että kiinteistön hankinta voi tuoda mukanaan uusia mahdollisuuksia kaupungille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *