Elamakerta » Raumalla rikottiin kesän lämpöennätys, kertoo Helsingin Sanomat

Raumalla rikottiin kesän lämpöennätys, kertoo Helsingin Sanomat

Raumalla rikottiin kesän lämpöennätys, kertoo Helsingin Sanomat

Rauman kesän lämpöennätys rikkoutui

Raumalla rikottiin kesän lämpöennätys, kun elohopea nousi korkeammalle kuin koskaan aiemmin tänä vuonna. Tämä uutinen ei ainoastaan ilahduta paikallisia asukkaita, vaan myös meteorologeja, jotka seuraavat tarkasti sääilmiöitä ja niiden muutoksia.

Ennätyslämpötila mitattiin

Rauman lämpöennätys mitattiin torstaina iltapäivällä, kun lämpötila nousi huikeaan 32,8 asteeseen. Tämä on korkein lämpötila, joka on mitattu Raumalla tänä vuonna. Edellinen ennätys oli 31,8 astetta, joka mitattiin heinäkuun alussa.

Sääennusteet lupaavat lisää lämpöä

Sääasiantuntijoiden mukaan lämpötilat saattavat pysyä korkeina vielä useita päiviä. Tämä tarkoittaa, että Raumalla voidaan nähdä vielä lisää lämpöennätyksiä tulevina päivinä. Asiantuntijat kehottavatkin ihmisiä nauttimaan auringosta ja lämmöstä, mutta muistuttavat myös nesteytyksen ja auringonsuojan tärkeydestä.

Lainaus sivuston kirjoittajalta

”Hellepäivät ovat harvinaisia herkkuja Suomessa, joten niistä kannattaa nauttia täysin siemauksin. Samalla on kuitenkin tärkeää muistaa suojautua auringolta ja juoda riittävästi”, toteaa Helsingin Sanomien toimittaja.

Sivuston kirjoittajan johtopäätös

Toimittaja päättää artikkelinsa toteamalla: ”Vaikka lämpöennätykset ovat mielenkiintoisia seurattavia, ne ovat myös muistutus ilmastonmuutoksesta. On tärkeää, että jokainen meistä tekee oman osansa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *