Elamakerta » Pakkaset laskivat alle -30 asteen Jyväskylässä ja Helsingissä vuoden alussa

Pakkaset laskivat alle -30 asteen Jyväskylässä ja Helsingissä vuoden alussa

Pakkaset laskivat alle -30 asteen Jyväskylässä ja Helsingissä vuoden alussa

Vuoden alun pakkaset iskevät kovaa: Jyväskylässä ja Helsingissä lämpötilat laskevat alle -30 asteen

Vuoden alku on tuonut mukanaan kovat pakkaset eri puolilla Suomea. Erityisesti Jyväskylässä ja Helsingissä lämpötilat ovat laskeneet alle -30 asteen, mikä tekee ulkona liikkumisesta haastavaa.

Pakkasen tuntu

Pakkasen tuntu ihmisen iholle voi olla merkittävästi kylmempi kuin mitä lämpömittari näyttää. Tämä johtuu tuulen ja ilmankosteuden yhteisvaikutuksesta, joka voi laskea lämpötilan tuntua jopa kymmeniä asteita. Tällä hetkellä Jyväskylässä ja Helsingissä pakkasen tuntu on laskenut alle -30 asteen.

Varaudu pakkaseen

Kun lämpötilat laskevat näin alhaisiksi, on tärkeää varautua oikein. Asiantuntijat suosittelevat pukeutumaan kerroksittain, välttämään ihoa paljastavia vaatteita ja pitämään huolta siitä, että sekä päähän että käsiin on riittävästi suojaa. Myös liikunnan merkitys korostuu, sillä se auttaa kehoa tuottamaan lämpöä.

Artikkelin kirjoittajan kommentti

Artikkelin kirjoittaja toteaa: ”Vaikka pakkasen tuntu voi olla ankara, on tärkeää muistaa, että oikealla varautumisella ja pukeutumisella voidaan välttää suurimmat haitat. Tämä on erityisen tärkeää nyt, kun lämpötilat ovat laskeneet niin alhaisiksi.”

Johtopäätös

Artikkelin kirjoittaja päättelee: ”Vaikka pakkaset voivat tuoda mukanaan haasteita, ne ovat myös osa Suomen talvea. Oikealla varautumisella ja asenteella voimme selvitä niistä kunnialla.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *