Elamakerta » Historiallisia sääilmiöitä vappupäivänä – Etelä-Suomen Sanomat käy läpi erilaisia sääolosuhteita.

Historiallisia sääilmiöitä vappupäivänä – Etelä-Suomen Sanomat käy läpi erilaisia sääolosuhteita.

Historiallisia sääilmiöitä vappupäivänä - Etelä-Suomen Sanomat käy läpi erilaisia sääolosuhteita.

Vappupäivän sää on ollut moninaista

Vappupäivän sää on tunnettu vaihtelevuudestaan, ja se on näyttänyt vuosien varrella monenlaiselta. Vaikka usein vappusää mielletään koleaksi ja sateiseksi, on ollut myös vuosia, jolloin aurinko on paistanut kirkkaalta taivaalta.

Historian lehdiltä

Historian saatossa vappupäivän sää on vaihdellut laidasta laitaan. On ollut vuosia, jolloin vappua on vietetty lumisateessa tai rakeiden keskellä. Toisinaan taas vappupäivä on ollut niin lämmin, että piknikille on voitu lähteä kevyissä kesävaatteissa.

Sään ääripäät

Vappusään ääripäät ovat olleet todella kaukana toisistaan. Esimerkiksi vuonna 1995 Etelä-Suomessa mitattiin vappupäivänä huikeat 25,5 astetta, kun taas vuonna 2017 samana päivänä rapsuteltiin pakkasen puolelle.

Sääennusteet ja niiden tarkkuus

Sääennusteet antavat usein suuntaa siitä, millainen sää vappupäivänä on odotettavissa. Kuitenkin, kuten tiedämme, sää on arvaamaton ja voi yllättää meidät monin tavoin.

Lainaus artikkelin kirjoittajalta

Artikkelin kirjoittaja toteaa: ”Vappusää on aina yhtä arvaamaton. Se voi yllättää meidät joko positiivisesti tai negatiivisesti. Mutta riippumatta siitä, millainen sää on, vappua vietetään aina iloisissa merkeissä.”

Johtopäätös

Vappupäivän sää on ollut vuosien varrella monenlaista, ja se on yksi juhlan jännittävistä elementeistä. Säästä riippumatta, vappu on aina ilon ja yhdessäolon aikaa.