Elamakerta » Jatkuva hyytävän kylmä sää voi hieman lauhtua sunnuntaina – Savon Sanomat.

Jatkuva hyytävän kylmä sää voi hieman lauhtua sunnuntaina – Savon Sanomat.

Jatkuva hyytävän kylmä sää voi hieman lauhtua sunnuntaina - Savon Sanomat.

Hyytävä kylmyys pitää Suomea otteessaan – helpotusta odotettavissa sunnuntaina

Suomi on jälleen kerran joutunut hyytävän kylmän sään armoille. Pakkaset ovat paukkuneet viime päivinä ennätyslukemissa, ja kylmä sää näyttää jatkuvan edelleen. Kuitenkin ennusteiden mukaan pakkaset saattavat hieman hellittää sunnuntaina.

Pakkasen purressa

Viime päivien aikana moni suomalainen on saanut tuta talven purevuuden. Pakkaslukemat ovat nousseet paikoin jopa -30 asteeseen, ja kylmä sää on vaikuttanut niin liikenteeseen kuin ihmisten arkeenkin. Moni on joutunut kaivamaan kaapistaan esiin paksuimmat talvivaatteensa ja varautumaan erityisen hyvin, kun on lähtenyt ulos.

Sunnuntaina helpotusta?

Vaikka pakkaset ovatkin olleet poikkeuksellisen kovia, on luvassa kuitenkin hieman helpotusta. Sääennusteiden mukaan pakkaset saattavat hieman hellittää sunnuntaina. Tämä tarkoittaa sitä, että lämpötilat saattavat nousta hieman lähemmäs nollaa, mutta silti pysyvät edelleen pakkasen puolella.

Savon Sanomien kirjoittajan kommentti

Savon Sanomien kirjoittaja toteaa: ”Vaikka pakkaset ovatkin olleet kovia, on tärkeää muistaa, että tämä on normaalia talvisäätä Suomessa. On tärkeää varautua hyvin ja pukeutua lämpimästi, kun lähtee ulos.”

Johtopäätös

Vaikka hyytävä kylmyys onkin pitänyt Suomea otteessaan, on luvassa kuitenkin hieman helpotusta sunnuntaina. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että talvi olisi ohi – päinvastoin, pakkaset jatkuvat edelleen, mutta eivät ehkä yhtä kovina kuin viime päivinä. On siis edelleen tärkeää varautua hyvin ja pukeutua lämpimästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *