Elamakerta » Ruotsi ja Norja menestyivät Oberhofin sprinteissä, Jasmi Joensuu oli Suomen paras suorittaja ja Anne Kyllönen osoitti hyvää suorituskykyä.

Jasmi Joensuu oli lopputuloksissa kymmenes.

Kuva: Pierre Teyssot / Lehtikuva

Hiihdon maailmancupin sprinttipäivä Saksan Oberhofissa

Hiihdon maailmancupin sprinttipäivä Saksan Oberhofissa tarjosi odotetut voittajat, mutta myös yllättävän tuloksen. Suomalaiset hiihtäjät saavuttivat kaksi paikkaa välieriin, eli 12 parhaan joukkoon.

Ruotsi otti kolmoisvoiton naisten kisassa

Naisten kilpailussa Ruotsi nappasi kolmoisvoiton, kun sprintin maailmancupin johtaja Linn Svahn otti voiton. Tämä oli Svahnin kolmas peräkkäinen voitto tämän kauden sprinteissä. Frida Karlsson jäi Svahnista finaalissa 0,33 sekuntia ja Jonna Sundling 2,06 sekuntia. Emma Ribom täydensi ruotsalaisten menestystä kuudennella sijallaan.

Suomalaiset Jasmi Joensuu ja Anne Kyllönen välierissä

Jasmi Joensuu ja Anne Kyllönen ylsivät välieriin ja loppusijoituksiin 10–11. Suomalaiset ottivat erän kaksi viimeistä sijaa, mutta viidenneksi erässä sijoittunut Joensuu jäi finaalipaikasta lopulta vain 0,31 sekunnin päähän. Kyllösen 11. sija oli hänen paras sijoituksensa maailmancupin sprintissä sitten viime vuoden tammikuun.

Muita suomalaisia puolivälierissä

Johanna Matintalon (15:s), Katri Lylynperän (17:s), Jasmin Kähärän (22:s) ja Tiia Olkkosen (29:s) kisapäivä päättyi puolivälieriin. Kähärä sai kisaan pikahälytyksen, sillä Kerttu Niskanen joutui jäämään pois sairastumisen takia.

Miesten kilpailu

Miesten kilpailussa sprintticupin kärkiurheilija Erik Valnes otti voiton. Norja näytti mahtiaan viemällä finaalin neljä ensimmäistä sijaa. Ansgar Evensenin oli toinen, Even Northugin kolmas ja Harald Östberg Amundsenin neljäs. Norjalla oli siis hyvinkin ”varaa” menettää suurin tähtensä: päivän suurin yllätys oli Johannes Hösflot Kläbon karsiutuminen finaalista. Edellisen kerran Kläbo jäi maailmancupissa välieriin marraskuun lopulla 2018 Lillehammerissa.

Suomalaiset miehet

Suomalaisia ei miesten välierissä nähty. Lauri Vuorinen oli lopputuloksissa 13:s, Joni Mäki 15:s, Niilo Moilanen 17:s, Iivo Niskanen 25:s, Ristomatti Hakola 36:s ja Lauri Lepistö 47:s. Niskaselle kisa oli ensimmäinen maailmancupissa yli kuukauteen, sillä hän oli sairastumisen takia sivussa Tour de Skiltä.

Artikkelin kirjoittajan johtopäätös

[Sivuston kirjoittajan nimi]: ”Tämän päivän kilpailu osoitti jälleen Ruotsin ja Norjan hiihtovoiman. Suomalaisten suoritukset olivat myös rohkaisevia, erityisesti Jasmi Joensuun ja Anne Kyllösen pääsy välieriin. Kauden edetessä on mielenkiintoista nähdä, miten suomalaiset pärjäävät tulevissa kilpailuissa.”