Elamakerta » Esitutkinta käynnissä: Poliisi selvittää, kuinka 12-vuotias epäilty ampuja sai aseen ja onko taustalla kiusaamista.

Esitutkinta käynnissä: Poliisi selvittää, kuinka 12-vuotias epäilty ampuja sai aseen ja onko taustalla kiusaamista.

Epäilty ampuma-aserikos Viertolan koululla Vantaalla

Rikoskomisario Marko Särkkä on kertonut STT:lle, että Viertolan koululla Vantaalla tapahtunutta ampumista tutkitaan alustavasti epäiltynä ampuma-aserikoksena. Tutkinnan edetessä rikosnimikkeen muuttuminen ampuma-aserikkomukseksi on mahdollista.

12-vuotias poika epäilty ampuja

Epäillyksi tekijäksi on nimetty 12-vuotias poika, joka on epäilty kolmen kuudesluokkalaisen ampumisesta. Yksi kolmesta uhrista menehtyi tapahtumapaikalla. Pojan hallusta löytyi kiinnioton yhteydessä revolverimallinen käsiase, joka on poliisin mukaan luvallinen. Aseen luvanhaltija on epäillyn ampujan lähisukulainen.

Kiusaaminen mahdollisena motiivina

Poliisi tutkii myös sitä, onko kiusaaminen mahdollisesti vaikuttanut tapahtumiin. Ylen mukaan 12-vuotias epäilty on ollut koulukiusattu. Rikoskomisario Särkkä on kertonut STT:lle, että mahdollisia kiusaamisväitteitä selvitetään osana tapahtumien taustojen tutkimista.

Särkkä ei toistaiseksi kommentoi tarkemmin taustoihin liittyviä selvityksiä, sillä tutkinta on vielä kesken. Poliisi on kuitenkin kertonut, että sillä on alustava käsitys epäillyn mahdollisesta motiivista, mutta Särkkä ei ota toistaiseksi kantaa motiiviin.

Kouluampumisen käsittely

Katso myös: Miten kouluampumista pitäisi käsitellä koulussa ja kotona?

Artikkelin kirjoittajan kommentti

”Lain mukaan jokaisella on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön. Tämän tapauksen valossa on tärkeää, että koulut ja vanhemmat tekevät yhteistyötä kiusaamisen ehkäisemiseksi ja käsittelevät avoimesti näitä vaikeita aiheita lasten kanssa”, toteaa artikkelin kirjoittaja.

Johtopäätös

Tämä tapaus korostaa tarvetta puuttua kiusaamiseen ja tarjota tukea niille, jotka sitä tarvitsevat. On tärkeää, että sekä koulut että vanhemmat ottavat vastuun lasten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *