Elamakerta » Varoitus autoilijoille myrskyn aikana: Vältä tämä yleinen virhe raekuuron iskiessä.

Varoitus autoilijoille myrskyn aikana: Vältä tämä yleinen virhe raekuuron iskiessä.

Pääkaupunkiseudulla ei odoteta rajuilmaa maanantaina. Sen sijaan Helsingissä lämpötila saattaa nousta jopa 30 asteeseen, mikä tarkoittaa, että hellerajat paukkuvat.

Ilmatieteenlaitoksen päivystävä meteorologi Tuukka Keränen kertoo, että maanantai on pääkaupunkiseudulla erittäin kuuma ja kostea päivä.

Sateet ja ukkoskuurot saapuvat pääkaupunkiseudulle näillä näkymin tiistaiaamuna. Keräsen mukaan tämä saattaa aiheuttaa vahinkoja.

”Ennuste näyttää edelleen, että potentiaalia on hyvin voimakkaille tuulenpuuskille. Myrsky on näillä näkymin kuitenkin aika nopeasti ohi pääkaupunkiseudun osalta, kun rintama liikkuu aamupäivän aikana eteenpäin”, Keränen kertoo.

Tiistaina iltapäivän aikana saattaa olla vielä joitakin sateita. Salamoinnin määrä voi olla sisämaassa rannikkoa suurempaa. Pirkanmaan rintama saavuttaa näillä näkymin ennen tiistain puoltapäivää.

Keränen varoittaa, että molemmissa paikoissa on mahdollisuus voimakkaille ukkospuuskille tai paikallisille raekuuroille.

Varoitus autoilijoille

Sääpalvelu Foreca on varoittanut autoilijoita suurista rakeista. Autokorjaamo Autoklinikka neuvoo tiedotteessaan, miten mahdollisiin raekuuroihin kannattaa varautua.

”Mikäli mahdollista, kannattaa auto säilyttää suojaisassa paikassa kuten autokatoksessa tai autotallissa raekuuron ajan. Jos auton joutuu jättämään taivasalle, olisi hyvä välttää paikkoja, joissa rajuilma voi lennättää oksia tai muuta irtaimistoa auton päälle”, sanoo Autoklinikan asiantuntija Vesa Mattila tiedotteessa.

Mattila neuvoo, että jos rajuilma yllättää ajon aikana, kannattaa pysähtyä esimerkiksi tiensivuun mikäli se on mahdollista tehdä turvallisesti. Sateessa ajaminen pahentaa raevaurioita.

Vahinkojen korjaaminen

Mattila kertoo tiedotteessa, että mahdolliset vahingot kannattaa korjauttaa mahdollisimman nopeasti.

”Esimerkiksi syvissä lommoissa maalin pinta voi olla vaurioitunut, mutta tätä ei välttämättä näe ennen kuin lommoa on aloitettu korjaamaan. Rikkoutunut maalipinta taas aiheuttaa ruostumisriskin”, Mattila varoittaa.

Yhteenveto

Pääkaupunkiseudulla odotetaan kuumaa ja kosteaa päivää, mutta rajuilmaa ei ole odotettavissa. Tiistaina on kuitenkin odotettavissa sateita ja ukkoskuuroja, jotka voivat aiheuttaa vahinkoja. Autoilijoiden on syytä olla varuillaan suurten rakeiden varalta ja mahdolliset vahingot on syytä korjata mahdollisimman nopeasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *