Elamakerta » Harvinainen ilmiö havaittiin sunnuntaina Kouvolan taivaalla – katso kuvat.

Harvinainen ilmiö havaittiin sunnuntaina Kouvolan taivaalla – katso kuvat.

Harvinainen helmiäispilvi nähty Kouvolan taivaalla

Sunnuntai-iltapäivänä ennen neljää, Kouvolan taivaalla oli nähtävissä erikoinen näky. Värikäs pilvi kuvasti taivaalla, ja tämän ilmiön vahvisti Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jouko Korhonen olevan harvinainen helmiäispilvi.

Mikä on helmiäispilvi?

Helmiäispilvi, joka tunnetaan myös nimellä polaaristratosfäärinen pilvi, on pastellisävyinen ja koostuu rikkihaposta, typpihaposta ja jääkiteistä. Korhonen selittää, että helmiäispilvet ovat nähtävissä, kun aurinko paistaa juuri oikeassa kulmassa aamu- tai iltahämärän aikaan.

Helmiäispilvien harvinaisuus

Korhonen mainitsee, että helmiäispilvet ovat melko harvinaisia. Suomessa niitä havaitaan yleensä vain muutamia kertoja vuodessa talvisaikaan. Eteläisessä Suomessa helmiäispilvet ovat vielä harvinaisempia kuin pohjoisessa.

Kouvolan Sanomien lukijat olivat myös huomanneet tämän harvinaisen ilmiön taivaalla ja jakaneet kuvia siitä.

Lainaus Jouko Korhoselta

”Helmiäispilvet ovat melko harvinaisia. Niitä tavataan Suomessa yleensä vain muutamia kertoja vuodessa talvisaikaan. Eteläisessä Suomessa helmiäispilvet ovat harvinaisempia kuin pohjoisessa.”

Johtopäätös

Helmiäispilvien harvinaisuus tekee niiden havaitsemisesta erityisen mielenkiintoista. Tämä sunnuntai-iltapäivän ilmiö Kouvolassa tarjosi paikallisille asukkaille mahdollisuuden ihailla tätä harvinaista luonnonilmiötä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *