Elamakerta » Jasmi Joensuu avasi Viaplaylle kokemuksiaan poikkeuksellisista tuntemuksista ja kauhuskenaarioiden miettimisestä.

Jasmi Joensuu avasi Viaplaylle kokemuksiaan poikkeuksellisista tuntemuksista ja kauhuskenaarioiden miettimisestä.

Joensuu jännitti ennen hiihtoaan

Suomen hiihtojoukkueen jäsenet Johanna Matintalo, Anne Kyllönen ja Krista Pärmäkoski hiihtivät kolme ensimmäistä osuutta ja toivat joukkueen kolmantena vaihtoon. Ankkurina toiminut Joensuu lähti matkaan jännityksen vallassa.

Joensuu myönsi, että jännitys oli korkealla. Hän kertoi miettineensä kaikki mahdolliset kauhuskenaariot ennen lähtöään. Hän pelkäsi, että suksi katkeaa, hän itse katkeaa tai kaatuu jokaiseen mäkeen. Joensuun mukaan nyt ei ollut kyse pelkästään omasta suorituksesta, joten hän piti hieman varmistella.

Joensuun suoritus

Maalissa Joensuu oli silminnähden onnellinen palkintopaikasta ja omasta suorituksestaan. Vaikka hiihto sujui pääpiirteittäin hyvin, loppua kohden hänen menonsa alkoi hieman hyytyä. Maaliin saapuessaan Joensuu makasi maassa hengästyneenä pitkän tovin.

Joensuu kertoi, että kaksi kierrosta meni erittäin hyvin. Hänelle huudettiin, että mene kevyesti se nousu, mutta hän päätti iskeä siihen. Joensuu otti varman päälle osuutensa aikana.

Joensuun johtopäätökset

Joensuu kertoi, että nousun päältä hän aloitti varmistelemaan. Hän ei ollut varma, näkyikö se kuvissa, mutta hän melkein kokonaan auraasi laskun. Hän kertoi, että kyse ei ollut siitä, että hän olisi ollut liian hapoilla, vaan siitä, ettei hän halunnut tehdä virheitä. Hän ei halunnut mokata tilaisuutta, jonka muut naiset olivat hänelle petanneet.

Joensuu toi Suomen joukkueen maaliin kaksi minuuttia ja 11 sekuntia voittajaa Ruotsia hitaammalla ajalla. Saksa oli toinen häviten voittajille 17,5 sekuntia.

Kirjoittajan kommentti

”Joensuun suoritus oli rohkea ja hän onnistui pitämään päänsä kylmänä jännittävissä tilanteissa. Hän osoitti todellista urheilijan henkeä ja toi Suomen joukkueen maaliin kunnialla.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *