Elamakerta » Ensi viikon sääennuste: Lämpötila voi nousta jopa 15 asteeseen.

Ensi viikon sääennuste: Lämpötila voi nousta jopa 15 asteeseen.

Kevätsää hellii Etelä-Suomea: lämpötilat voivat kohota jopa 15 asteeseen

Vaikka kevätaurinko onkin kiireinen sulattaessaan talven aikana kertynyttä lunta, ensi viikolla eteläsuomalaiset voivat nauttia lämmöstä ja auringonpaisteesta.

Uusi kuukausiennuste lupaa lämpöä

Tuoreen kuukausiennusteen mukaan lämmintä ilmaa leviää Suomeen etelästä ensi viikon alussa. Mikäli onni suosii ja aurinko paistaa, lämpötilat voivat nousta jopa 15 asteeseen Suomen etelä- ja keskiosissa. Myös Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa lämpömittari voi näyttää lähemmäs 10 astetta. Kuukausiennusteen on laatinut Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF.

Viikon sää vaihtelee

Etelä-Suomessa on ensi viikolla hieman tavallista lämpimämpää, kun taas pohjoisessa on tavallista kylmempää. Lämpötilan vaihtelu päivien välillä voi olla suurta. Huhtikuun säätilastoissa päivälämpötila kohoaa normaalisti etelässä ja Keski-Suomessa 4–8 asteeseen, Oulun korkeudella 2–6 asteeseen ja Kilpisjärven korkeudella nollan yläpuolelle.

Lunta sulaa hitaasti

Tänä talvena on satanut paljon lunta, joten kevätauringolla on edessään urakkaa lumen sulattamisessa. Mikäli runsaat vesisateet ja voimakas lämpöaalto eivät tule avuksi, lumen sulaminen voi kestää tavallista pitempään, mikä hidastaa lämpötilan nousua.

Kirjoittajan kommentti

”Lämpötilan suhteen Suomi keikkuu kylmän ja lämpimän rajamailla: etelässä on vähän tavallista lämpimämpää ja pohjoisessa kylmempää. Päivien välillä on kuitenkin suurta vaihtelua”, toteaa Forecan sääblogissa 8. huhtikuuta alkavasta viikosta.

Kirjoittajan johtopäätös

Sään ennustettavuus heikkenee huhtikuun loppua kohden. Jälleen etelässä saattaa olla vähän tavallista lämpimämpää, pohjoisessa taas viileämpää. Ellei tule runsaita vesisateita ja voimakasta lämpöaaltoa, lumen sulaminen voi kestää tavallista pitempään, ja lämpötilan nousu hidastuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *