Elamakerta » Lumisade peittää Tampereen usean sentin lumikerroksella ennen kylmien säiden väistymistä

Lumisade peittää Tampereen usean sentin lumikerroksella ennen kylmien säiden väistymistä

Lumisade saapuu Tampereelle ja Pirkanmaalle

Tänään Tampereen ja Pirkanmaan alueella odotetaan lumisadetta. Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin, Paavo Korpelan mukaan, lumikerros voi kasvaa noin neljästä viiteen senttiin.

Lumisateen määrä vaihtelee alueittain

Korpelan mukaan suurimmat lumikertymät odotetaan etelärannikon tuntumassa, jossa lunta voi kertyä 5–10 senttiä. Pohjoisemmaksi mentäessä lumisateen määrä vähenee jonkin verran.

Lumisade alkaa puolen päivän aikaan

Korpelan mukaan lunta alkaa tulla enemmän noin puolen päivän aikaan. Voimakkaimmillaan lumisade on iltapäivällä, puolesta päivästä eteenpäin muutamien tuntien ajan. Illalla lumisade heikkenee.

Huono ajokeli odotettavissa

Ajokeli on merkitty huonoksi laajalti maan etelä- ja keskiosaan. Uudellamaalla lumisade on sen verran sakeaa, että ajokeli voi tilapäisesti olla erittäin huono. Lunta tulee niin lyhyessä ajassa paljon, että sitä ei välttämättä ehditä poistamaan kaikista paikoista niin nopeasti kuin tarve olisi.

Lumi ei jää pysyvästi maahan

Korpelan mukaan lumi ei kuitenkaan jää enää pysyvästi maahan. Ensi viikko näyttää tavanomaista lämpimämmältä. Viikonloppuna yöt ovat kylmiä ja pakkasta voi sunnuntain vastaisena yönä olla lähemmäs kymmenen astetta. Lauantaina päästään plussan puolelle selvästi päiväsaikaan ja aurinkokin näyttäytyy iltapäivän puolella. Sunnuntaille on tosin jo luvassa uusia sateita, jotka tulevat kuitenkin eteläisemmässä osassa maata vetenä.

Paavo Korpelan kommentti

”Siinä mielessä kylmät säät saavat kyytiä”, toteaa Korpela.

Johtopäätös

Vaikka lumisade tuo mukanaan haasteita, kuten huonon ajokelin, se ei jää pysyvästi maahan. Lämpimämmät säät ovat jo näköpiirissä ensi viikolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *