Elamakerta » Pääsiäisliikenne saavuttaa huippunsa tänään, ajokeli haastava maan pohjoisosissa” – Etelä-Suomen Sanomat.

Pääsiäisliikenne saavuttaa huippunsa tänään, ajokeli haastava maan pohjoisosissa” – Etelä-Suomen Sanomat.

Pääsiäisliikenteen huippu saavutettu tänään – ajokeli haastava maan pohjoisosissa

Tänään on odotettavissa vilkkainta pääsiäisliikennettä, kun suomalaiset palaavat kotiin viettämästään pääsiäislomasta. Liikennemäärän huippu ajoittuu iltapäivään ja alkuiltaan. Erityisesti maan pohjoisosissa ajokeli on haastava.

Liikenne vilkastuu iltapäivällä

Liikenneviraston mukaan liikennemäärät alkavat kasvaa iltapäivällä ja jatkuvat vilkkaina aina alkuiltaan saakka. Suurimmat ruuhkat odotetaan valtateille 4 ja 5 sekä moottoriteille 1 ja 3.

Ajokeli haasteellinen pohjoisessa

Ilmatieteen laitoksen mukaan maan pohjoisosissa ajokeli on haasteellinen. Luvassa on lumisateita, jotka voivat heikentää näkyvyyttä ja tehdä teistä liukkaita. Ajokelin odotetaan paranevan illan myötä.

Varoitus liukkaista teistä

Liikenneturva muistuttaa autoilijoita varovaisuudesta liukkailla teillä. On tärkeää säilyttää riittävä turvaväli edellä ajavaan autoon ja välttää äkillisiä ohjausliikkeitä. Lisäksi nopeutta on syytä sovittaa vallitseviin olosuhteisiin.

Lainaus artikkelin kirjoittajalta

”Liikennemäärät ovat tänään huipussaan, kun suomalaiset palaavat pääsiäislomalta. Erityisesti maan pohjoisosissa ajokeli on haastava. Muistakaa varovaisuus liikenteessä”, sanoo Etelä-Suomen Sanomien toimittaja.

Johtopäätös

Pääsiäisliikenteen huippu saavutetaan tänään, ja ajokeli on haasteellinen erityisesti maan pohjoisosissa. Autoilijoiden on syytä olla varovaisia ja sovittaa ajonopeutensa vallitseviin olosuhteisiin.