Elamakerta » Uusi kuukausiennuste paljastaa, kuinka kevät etenee.

Uusi kuukausiennuste paljastaa, kuinka kevät etenee.

Uusi kuukausiennuste ei lupaa leppeitä kevätsäitä

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n tuore kuukausiennuste ei tuo hyviä uutisia niille, jotka odottavat leppeitä kevätsäitä.

Pakkanen ja lumi tekevät paluun

Tulevana sunnuntaina sää kylmenee ja sateet muuttuvat lumeksi aina etelärannikkoa myöten. Ensi viikon aikana lämpötila voi laskea jopa 20 pakkasasteeseen yöllä osassa maata.

Lumet sulavat etelässä

MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas kuitenkin rauhoittelee, että lumet sulavat ensi viikon edetessä ainakin etelässä. Mäntykannas toteaa, että matalapaineiden radalla ollaan viikonvaihteen kylmenemisen jälkeen ja ainakin etelässä lumet pääsevät hupenemaan. Sää on ajoittain jo keväisempää, joskin epävakaista.

Ruotsissa jo yli 10 astetta lämmintä

Mäntykannas kertoo, että Suomen eteläpuolella liikkuu ensi viikolla hyvinkin keväisiä ilmamassoja. Baltiassa ja Ruotsissa voi useampaan otteeseen olla yli 10 astetta lämmintä. Kuitenkin, Mäntykannas toteaa, että meillä Suomessa keväiset ilmamassat eivät näyttäisi yltävän.

Pääsiäisen sää vielä arvoitus

Pitkän ajan ennusteen mukaan pääsiäisviikko on keskilämpötilaltaan ja sademäärältään lähellä tavanomaista. Pääsiäispyhien sää on kuitenkin vielä arvoitus. Mäntykannas kertoo, että ollaan kylmän ja lämpimän ilman rajamailla, eikä tarkkaa ennustetta pysty vielä antamaan.

Merkit korkeapaineen vahvistumisesta

Mäntykannas mainitsee, että on merkkejä siitä, että huhtikuun alkupuolella korkeapaine voisi vahvistua Pohjois-Eurooppaan. Tämä tarkoittaisi kylmiä öitä pääsiäisen ympärillä, mutta päivälämpötilat voivat kivuta jo 5–10 asteen välille, jos aurinko paistaa. Huhtikuun alussa tavanomaista kylmemmän sään todennäköisyys kuitenkin kasvaa.

Markus Mäntykannaksen johtopäätös

Mäntykannas toteaa lopuksi: ”Eli voi tulla kevään odotukseen vielä monta kertaa takapakkia.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *