Elamakerta » Lakon ja lumentulon aiheuttamat ruuhkat ja onnettomuudet vaivaavat Suomea – huono sääolosuhteet vaikeuttavat liikennettä.

Lakon ja lumentulon aiheuttamat ruuhkat ja onnettomuudet vaivaavat Suomea – huono sääolosuhteet vaikeuttavat liikennettä.

Ajokeli haastava useissa kaupungeissa

Keskiviikon huono ajokeli on johtanut useisiin pelastustehtäviin eri puolilla maata. Helsingissä, Lempäälässä, Espoossa ja Loviisassa on raportoitu useita liikenneonnettomuuksia.

Helsingin Kalasatamassa Itäväylällä tapahtui nokkakolari, joka aiheutti liikennehäiriöitä. Onneksi pelastuslaitoksen mukaan kolarissa ei sattunut henkilövahinkoja.

Lempäälässä, Loviisassa ja Espoossa jouduttiin sulkemaan ajokaistoja, mikä johti liikenteen ruuhkautumiseen. Nämä liikennehäiriöt vaikuttivat erityisesti Helsinkiin, Tampereelle ja Kotkaan suuntautuvaan liikenteeseen.

Pienempiä onnettomuuksia myös muualla

Raahessa, Nurmijärvellä ja Äänekoskella sattui myös pienempiä tieliikenneonnettomuuksia. Raahesta raportoitiin keskisuuren tieliikenneonnettomuuden.

Sääolosuhteet ja lakko häiritsevät liikennettä

Iltalehden uutispäätoimittaja Valtteri Varpela kertoi aamulla Helsingin liikenteen olevan sekaisin kuin hedelmäpeli. Hän raportoi, että Itäväylällä kaikki länteen menevät kaistat olivat tukossa.

Fintraffic tiedotti liikenneonnettomuudesta Lauttasaaren liittymän ja Porkkalankadun välillä. Onnettomuustilanne oli ohi kello yhdeksään mennessä.

Tiistai-iltana alkanut runsas lumisade on tehnyt ajokelistä paikoin erittäin huonoa. Ennusteiden mukaan runsaimmat lumisateet osuvat etelä- ja länsirannikon tuntumaan.

Uusi lumipyry tulossa

Seuraava lumipyry saapuu jo viikon loppupuolella. Perjantaina ja lauantaina uusi matalapaine pyyhkäisee yli Suomen. Ennusteiden mukaan perjantai-illaksi Etelä- ja Länsi-Suomeen saapuu runsasta lumisadetta ja navakkaa tuulta.

Lisäksi Helsingissä, Turussa ja Tampereella paikallisliikenteeseen vaikuttaa JHL:n lakko. Lakko pysäyttää kokonaan raitiovaunu- ja metroliikenteen sekä vaikuttaa laajasti bussivuoroihin. Lähiliikenne on osin pysähdyksissä vielä torstaina.

Valtteri Varpelan kommentti

”Helsingin liikenne on sekaisin kuin hedelmäpeli”, kommentoi Iltalehden uutispäätoimittaja Valtteri Varpela.

Johtopäätös

Huono ajokeli on aiheuttanut useita liikenneonnettomuuksia ja ruuhkauttanut liikennettä eri puolilla maata. Tilannetta pahentaa lisäksi JHL:n lakko, joka vaikuttaa paikallisliikenteeseen useissa suurissa kaupungeissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *