Elamakerta » Pakkanen koettelee Manner-Suomea tänään ja huonontaa ajokeliä joillakin alueilla – sääennuste lupaa vaihtelevaa säätä loppuvuodelle.

Pakkanen koettelee Manner-Suomea tänään ja huonontaa ajokeliä joillakin alueilla – sääennuste lupaa vaihtelevaa säätä loppuvuodelle.

Sääolosuhteet vaihtelevat loppuvuoden aikana

Loppuvuoden sääennusteet lupaavat sekä pakkas- että plusasteita, sadealueita ja poutaa. Ilmatieteen laitoksen mukaan sääolosuhteet ovat erittäin vaihtelevia.

Tänään on odotettavissa pakkaspäivä koko Manner-Suomessa. Eilen sadealue toi mukanaan jäätävää tihkua ja sadetta, ja se on edelleen maan pohjoisosassa, jossa lunta kertyy lisää.

Ajokeli on parantunut eilisestä, mutta huonosta liikennesäästä on annettu varoitus suureen osaan maata. Erityisesti Kaakkois-Suomesta maan itäosiin sekä Pohjois-Pohjanmaalta eteläiseen Lappiin saakka on syytä olla varuillaan.

Vuodenvaihde tuo mukanaan sateita

Ennen vuoden loppua Suomeen saapuu ainakin kaksi matalapainetta sadealueineen lounaasta. Näiden välissä on kuitenkin odotettavissa myös poutaisempia jaksoja.

Huomenna maan lounais- ja eteläosiin saapuu uusi matalapaine sateineen. Tämä tulee heikentämään ajokeliä merkittävästi etelärannikolla sekä torstaina että perjantaina. Myös muualla maassa ajokeli saattaa olla noina päivinä huono.

Uudenvuodenaatoksi lauantaiksi on ennustettu uutta, vetisempää sadealuetta. Sadealue tuo mukanaan vettä tai räntää, mutta iltapäivällä sadealueen etureuna muuttuu lumeksi idässä ja pohjoisessa.

Uudenvuodenaattona ajokelin odotetaan olevan huono Kokkola–Lappeenranta-linjan pohjoispuolella. Ilmatieteen laitoksen mukaan vuodenvaihteeseen on kuitenkin vielä sen verran aikaa, että sääennuste ja -varoitukset saattavat ehtiä lauantaina osalta muuttua.

Ilmatieteen laitoksen johtopäätös

Ilmatieteen laitoksen mukaan loppuvuoden sääolosuhteet tulevat olemaan vaihtelevia. On tärkeää seurata sääennusteita ja -varoituksia, erityisesti liikenteessä liikuttaessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *