Elamakerta » Poliisi varoittaa erittäin huonosta ajokelistä Kaakkois-Suomessa ja kehottaa malttiin liikenteessä.

Poliisi varoittaa erittäin huonosta ajokelistä Kaakkois-Suomessa ja kehottaa malttiin liikenteessä.

Seuraavat päivät tulevat olemaan kiireisiä Kymenlaakson katujen kunnossapidolle lumen vuoksi.

Kaakkois-Suomen poliisi antaa varoituksen autoilijoille erittäin huonosta ajosäästä tänään keskiviikkona ja huomenna torstaina. Lumisade ja jäätävä tihku haittaavat autoilijoiden näkyvyyttä. Ajotiet sekä kävelytiet ovat paikoin erittäin liukkaita, ja jalkakäytävällä oleva jää ei välttämättä näy lumikerroksen alta.

Komisario Jan Lindström painottaa tiedotteessaan varautumisen merkitystä liikenteessä. ”Huono keli kannattaa ottaa huomioon jo ennen liikenteeseen lähtöä. Varaa vähän ylimääräistä aikaa ajomatkoihin. Liikentessä pidä kunnon turvaväli edellä ajavaan, jotta ehdit varautua yllättäviin tilanteisiin. Maltti on valttia”, sanoo komisario Lindström.

## Aurakalusto täydessä käytössä

Kymenlaakson kaupunkien katujen kunnossapito on tänään keskiviikkona haastava tehtävä lumen tulon vuoksi. Kotkan kunnossapitopäällikkö Anu Heinikoski arvioi, että asuntokatujen auraus jää todennäköisesti väliin monin paikoin tänään. ”Nyt yritetään saada pääväylät kuntoon. Koko kynnelle kykenevä kalusto on liikenteessä ja yrittää tehdä parhaansa”, sanoo Heinikoski.

Henkilöautoja voi olla tänään liikenteessä normaalia enemmän poliittisten lakkojen takia, jotka ovat peruneet ison osan kaupunkien bussiliikenteestä. Lakoilla ei ole kuitenkaan suurta vaikutusta kunnossapitohenkilöstön töihin. Katuja on päästy Kotkassa ja Kouvolassa auraamaan normaalilla kaluston ja henkilöstön määrällä.

”Aamun aikana ei ole ollut isompaa hätää. Lumisade näyttää aamupäivän aikana kuitenkin kiihtyvän, joten töitä kyllä riittää”, sanoo Kouvolan kunnossapitopäällikkö Jukka Perttula.

## Kirjoittajan johtopäätös

Heikki Koskinen, artikkelin kirjoittaja, toteaa: ”Lumisateen vuoksi seuraavat päivät tulevat olemaan haastavia sekä autoilijoille että katujen kunnossapidolle. On tärkeää, että autoilijat varautuvat huonoon ajosäähän ja noudattavat varovaisuutta liikenteessä.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *