Elamakerta » Lumimyrsky aiheuttaa useiden tuntien viivästyksiä Helsinki-Vantaan lentokentällä ja rajoittaa kiitoteiden käyttöä

Lumimyrsky aiheuttaa useiden tuntien viivästyksiä Helsinki-Vantaan lentokentällä ja rajoittaa kiitoteiden käyttöä

H2: Voimakas sivutuuli aiheuttaa häiriöitä Helsinki-Vantaan lentoliikenteessä

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on ollut aamupäivän aikana käytössä vain yksi kiitotie voimakkaan sivutuulen takia. Tämä on vaikuttanut merkittävästi lentoliikenteeseen, kertoo Finavian viestintä.

H2: Useat lennot myöhässä, joitakin peruttu

Monet lennot ovat Finavian mukaan tuntien myöhässä. Esimerkiksi aamun lento Vilnaan, joka oli suunniteltu lähtevän kello 7.40, pääsi aloittamaan matkansa vasta kello 10.45. Sekä lähtevissä että saapuvissa lennoissa on edelleen viivästyksiä, ja joitakin lentoja on jouduttu perumaan.

H2: Sääolosuhteet haastavat lentoliikennettä

Helsinki-Vantaan lentoaseman sää on ollut pilvinen ja lumisateinen. Lumisateen odotetaan jatkuvan runsaana ainakin iltapäivään asti. Finavian mukaan sääolosuhteet vaikuttavat lentoihin laajemmin.

”Säätilanne on tällä hetkellä tietojemme mukaan haastava useilla Euroopan lentoasemilla, mikä osaltaan ketjuttaa tilanteen vaikutuksia”, Finavian viestintä toteaa.

H2: Myöhästymisiä odotettavissa myös sään normalisoitumisen jälkeen

Finavian mukaan ketjuuntumisen vuoksi myöhästymisiä voi esiintyä myös sen jälkeen, kun säätila normalisoituu. Helsinki-Vantaan lentojen viivästykset ovat vaikuttaneet myös muihin lentokenttiin, kuten Rovaniemeen ja Ouluun.

H2: Lainaus Finavian viestinnästä

”Voimakkaan sivutuulen takia käytössä on ollut aamupäivän aikana vain yksi kiitotie, millä on ollut vaikutusta lentoliikenteeseen.”

H2: Johtopäätös

Sääolosuhteet ovat aiheuttaneet merkittäviä häiriöitä Helsinki-Vantaan lentoliikenteessä. Tilanteen odotetaan jatkuvan haastavana, ja myöhästymisiä voi esiintyä myös sään normalisoitumisen jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *