Elamakerta » Jasmi Joensuu nauttii säävaihtelusta Trondheimissa, jossa lämpötila nousee huoltotiimin kannalta miellyttävälle tasolle.

Jasmi Joensuu nauttii säävaihtelusta Trondheimissa, jossa lämpötila nousee huoltotiimin kannalta miellyttävälle tasolle.

Jasmi Joensuu valmistautuu maastohiihdon maailmancupiin

Maastohiihtäjä Jasmi Joensuu on valmis ottamaan uuden askeleen maastohiihdon maailmancupissa. Joensuu aloitti kiertueen kuudennella sijalla Rukan sprintissä. Jällivaaran kilpailu ei sujunut yhtä sujuvasti, ja sen jälkeen Joensuuta kohtasi koronatartunta. Tulevana perjantaina hän palaa innokkaasti kilpailuihin osallistumalla 2025 MM-kilpailuiden esikisoihin Trondheimin maailmancupissa.

Joensuu odottaa innolla kauden ensimmäistä vapaan hiihtotavan sprinttiä

Kauden ensimmäinen vapaan hiihtotavan sprintti on ohjelmassa. Sääolosuhteet ovat muuttumassa alkukauden selkeistä pakkaskeleistä plussan puolelle ja sateiseksi. Joensuu on valmis kilpailemaan, vaikka sääolosuhteet ovat muuttumassa.

Joensuu luottaa huoltomiehiin ja keskittyy hiihtoon

Joensuun mukaan hän ei ole miettinyt sääolosuhteita liikaa, vaan luottaa huoltomiehiin ja keskittyy hiihtoon. Hän myös uskoo, että hänellä on käytössään sopiva suksikalusto. Joensuu on toipunut koronatartunnastaan positiivisella asenteella ja on kiitollinen siitä, että hänellä oli vain lieviä oireita.

Joensuu odottaa innolla Trondheimin sprinttirataa

Joensuu on saanut hyvän ensivaikutelman Trondheimin sprinttiradasta. Hän kuvaa rataa selkeäksi, jossa on selkeät laskut ja nousupätkät sekä useita kohtia, joissa pystyy tekemään ratkaisuja. Joensuun mukaan kokemus MM-kisojen näyttämöstä on arvokas ja tärkeää nähdä olosuhteet.

Lämpöaalto viivästyy Trondheimissa

Trondheimiin odotettu lämpöaalto on viivästymässä. Maastohiihdon maailmancupin sprintti alkaa perjantaina lumisateessa ja pikkupakkasessa. Elohopea nousee nollan yläpuolelle vasta iltapäivällä.

Yhdistelmäkilpailusta odotetaan haastavaa

Trondheimin maailmancup alkaa vapaan hiihtotavan sprintillä. Lauantaina hiihdetään yhdistelmäkilpailut ja sunnuntaina kympin väliaikalähdöt perinteistä. Lauantain sääennuste uhkailee hiihtoväkeä vesisateella ja jopa seitsemään asteeseen hypähtävällä lämpötilalla.

Suomen suksihuollon logistiikkapäällikön kommentit

Suomen suksihuollon logistiikkapäällikkö Matti Haavisto kertoi, että huollossa on valmistauduttu säämuutoksiin ja että heillä on käytössään voiteita, joita ei ole kokeiltu kertaakaan vesikelissä. Haavisto myös huomautti, että he eivät lähde ihan nollista, sillä he testasivat fluorittomia luistovoiteita huhti–toukokuussa Vuokatissa ja kesäkuussa Norjassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *