Elamakerta » Meteorologi ennustaa haastavaa liikennesäätä keskiviikoksi ja antaa vuodenvaihteen sääennusteen – autoilijoiden tulee olla varuillaan

Meteorologi ennustaa haastavaa liikennesäätä keskiviikoksi ja antaa vuodenvaihteen sääennusteen – autoilijoiden tulee olla varuillaan

Meteorologi ennustaa haastavaa liikennesäätä keskiviikoksi ja antaa vuodenvaihteen sääennusteen - autoilijoiden tulee olla varuillaan

Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen huonosta ajokelistä osalle Suomea huomiselle päivälle. Ennusteessa kerrotaan, että lumisade ja mahdollinen jäätävä tihku voivat tehdä teistä liukkaita.

Ajokelivaroitus voimassa useilla alueilla

Ajokelivaroitus on annettu tiistain ja keskiviikon väliselle yöstä alkaen. Varoitus koskee erityisesti Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueita.

Sadealue lähestyy lännestä

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa kertoo, että Suomea lähestyy lännestä sadealue yön ja aamuyön aikana. Koska lämpötilat ovat pikkupakkasella, sade tulee pääosin lumena. Jäätävä tihku seassa voi kuitenkin tehdä teistä liukkaita.

Lunta ennustetaan 2-6 senttiä

Viljamaan mukaan lumisadetta voi kertyä 2-6 senttiä niille alueille, joille ajokelivaroitus on annettu. Torstaina saattaa vielä olla heikkoa lumisadetta, mutta sää on lauha ja Uudellamaalla lämpötila pysyy pikkupakkasella.

Epävarmuutta ennusteessa

Ennusteessa on vielä paljon epävarmuutta. Uudenvuoden aatoksi Uudellemaalle ennustetaan nollakeliä ja pilvistä säätä. Viljamaa muistuttaa, että ennuste on tässä vaiheessa vielä hyvin epävarma ja matalapaineen reitti ei ole selvä.

Ajokelivaroitus jatkuu perjantaina

Perjantaina lauhtuva sää voi tehdä teiden pinnoista liukkaita. Tämän vuoksi ajokelivaroitus on jälleen voimassa Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä ja Pirkanmaalla.

Lainaus meteorologi Iiris Viljamaalta

”Huojentava tieto on se, että matalapaineen reitti ei ole tässä vaiheessa selvä. Jos se tuleekin hitaammin, perjantaina voi olla parempikin sää kuin miltä nyt ennuste näyttää.”

Johtopäätös

Meteorologi Iiris Viljamaan mukaan sääolosuhteet voivat muuttua nopeasti, ja ennusteet voivat olla epävarmoja. On tärkeää seurata säätiedotuksia ja varautua mahdollisesti liukkaisiin ajokeleihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *