Elamakerta » Viime hetken sääennuste vappuaatoksi yli sadalle Suomen paikkakunnalle: sadealueiden ja aurinkoisten kohteiden sijainnit.

Viime hetken sääennuste vappuaatoksi yli sadalle Suomen paikkakunnalle: sadealueiden ja aurinkoisten kohteiden sijainnit.

Vappuaaton sää: Sateita ja lunta

Vappuaattona sää on vaihteleva eri puolilla Suomea. MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että sateita on odotettavissa maan keskiosassa, ja pohjoisessa saattaa jopa sataa lunta.

”Maan keskiosan sateet ovat enimmäkseen hajanaisia vesi- ja räntäsateita”, Rintaniemi selittää.

Viileä vappuyö edessä

Eteläisessä Suomessa sää on poutaisinta, mutta pilvisyys vaihtelee. ”Etelässä lämpötila kohoaa 8 asteen kieppeille”, Rintaniemi kertoo. Illansuussa sää osin poutaantuu laajemminkin, mutta viimeistään silloin kannattaa vetäistä lämpimämpää päälle. ”Vappuyö on hyvin kylmä”, meteorologi varoittaa.

Vappupäivän sää: Sadekuuroja ja aurinkoa

Vappupäivän sää on myös vaihteleva. Eteläisessä Suomessa vappuaamun piknikille kannattaa varautua sadevarustein. ”Eteläiseen Suomeen vappupäivä tuo kuurosateita, mutta ne ovat luonteeltaan ohimeneviä”, Rintaniemi kertoo. Aurinkokin pääsee etelässä paistamaan välissä, ja lämpötilat nousevat tätä päivää korkeampiin lukemiin. ”Lämpötila nousee etelässä jopa yli 10 asteeseen.”

Vappuviikonlopun sääennuste

Voit tarkistaa vappuviikonlopun sään yli sadalle paikkakunnalle tästä.

Liisa Rintaniemen johtopäätös

”Vappuaaton ja -päivän sää on vaihteleva eri puolilla maata. Kannattaa varautua sekä sateisiin että viileisiin lämpötiloihin”, Rintaniemi summaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *