Elamakerta » Vaasalaisnainen kertoo veneensä olleen samassa satamassa 1960-luvulta lähtien ja kokevansa historian voimakkaimman myrskyn: unettomuus vaivaa

Vaasalaisnainen kertoo veneensä olleen samassa satamassa 1960-luvulta lähtien ja kokevansa historian voimakkaimman myrskyn: unettomuus vaivaa

Vaasalaisten veneiden omistajien koettelemukset myrskyn jäljiltä

Vaasalainen Ancha Kjerulf omistaa kaksi venettä Västervikin satamassa, joka koki myrskyn voiman. Kjerulfin perhe on pitänyt veneitä satamassa jo 1960-luvulta lähtien, mutta he eivät ole koskaan aiemmin kokeneet vastaavaa.

”Hetki sitten kaikki oli vielä hyvin. Meillä on kaksi venettä täällä. Mutta kun poikamme saapui tänne aikaisemmin, hän soitti ja kertoi, että koko vaijeri, johon veneet oli kiinnitetty, oli irronnut ja uponnut”, Kjerulf kertoo MTV Uutisille. ”Veneet olivat sekaisin.”

Veneiden tilanne stabiloitunut

Kjerulf kertoo, että he ovat onnistuneet saamaan veneet parempaan järjestykseen, eivätkä ne enää hankaa toisiaan vasten. Onneksi veneisiin ei ollut tullut suurempia vaurioita.

”Jos emme olisi korjanneet tilannetta, vaurioita olisi varmasti tullut. Vaijeri olisi voinut jäädä kiinni potkuriin ja seurauksena olisi voinut olla mitä tahansa”, Kjerulf sanoo. ”En ole koskaan nähnyt vastaavaa myrskyä.”

Huoli saaristomökistä

Kjerulfin perheellä on myös mökki lähellä, jonne pääsee vain veneellä. Huoli mökin kunnosta on suuri.

”Meillä on melko suojaisa paikka, mutta ei voi koskaan tietää. Tämä myrsky on ollut poikkeuksellisen voimakas. Sähköt katkesivat jo eilen illalla. Epäilen, että sähköjen palauttaminen saaristoon voi kestää useita päiviä”, Kjerulf sanoo. ”Tietenkin mantereella asiat on saatava kuntoon ensin.”

Kjerulf toivoo pääsevänsä tarkistamaan mökin tilan lauantaina. Hän on erityisen huolissaan pakastimesta.

Myrskyn jälkeinen yö

Keskiviikon ja torstain välinen yö oli hurja Vaasan keskustassa. ”En nukkunut lainkaan. Myrsky oli niin voimakas ja sade niin rankkaa”, Kjerulf kertoo.

Omat veneet ja muiden ihmisten asiat huolestuttivat häntä yön pimeinä tunteina. Kuitenkin hän on kiitollinen muille sataman veneen omistajille, jotka ovat aina olleet avuliaita, jos jonkun vene on vaarassa.

”Kiitos kaikille, jotka ovat olleet apuna”, Kjerulf sanoo.

Kirjoittajan kommentti

Tämä tarina on muistutus siitä, kuinka voimakkaasti luonnonilmiöt voivat vaikuttaa arkielämäämme. Vaikka emme voi estää myrskyjä tapahtumasta, voimme kuitenkin varautua niihin ja auttaa toisiamme niiden jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *