Elamakerta » Vaasa säästää rahaa lopettamalla rottien pyydystämisen.

Vaasa säästää rahaa lopettamalla rottien pyydystämisen.

## Vaasan kaupunki lopettaa rottajahdin säästösyistä

Vaasan kaupungin on suunnitellut lopettavansa rottajahdin osana säästöohjelmaansa. Tämä toimenpide ei ole lakisääteinen, ja sen on arvioitu säästävän kaupungille noin 100 000 euroa vuosien 2024-2027 aikana.

## Rottien määrä vaihtelee vuosittain

Vaasan kaupungin asettamiin pyydyksiin jäi viime vuonna vähemmän rottia kuin aiemmin. Määrä on kuitenkin vaihdellut vuosien varrella. Vuonna 2023 ansoihin jäi reilut 1129 rottaa, sitä edellisenä vuonna lähes 1582 rottaa. Vuonna 2020 ansoihin jäi 1405 rottaa, vuonna 2021 taas 1162 kappaletta.

## Säästötavoitteet ja jatkotoimenpiteet

Vaasan kaupunki aikoo säästää 35,7 miljoonaa euroa lähivuosina. Kaupunki kuitenkin jatkaa rottien pyydystämistä tarvittaessa omissa kiinteistöissään.

## Lainaus artikkelin kirjoittajalta

Ulla Kuivasmäki, artikkelin kirjoittaja, toteaa: ”Vaasan kaupungin päätös lopettaa rottajahti on osa laajempaa säästöohjelmaa. Kaupunki luopuu siitä, mikä ei ole lakisääteistä, ja tämä toimenpide on arvioitu säästävän noin 100 000 euroa vuosien 2024-2027 aikana.”

## Johtopäätös

Vaasan kaupungin päätös lopettaa rottajahti on osa sen säästöohjelmaa. Tämä toimenpide ei ole lakisääteinen, ja sen on arvioitu säästävän kaupungille merkittäviä summia tulevina vuosina. Vaikka rottien määrä on vaihdellut vuosittain, kaupunki jatkaa rottien pyydystämistä tarvittaessa omissa kiinteistöissään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *