Elamakerta » Vaasa on koronaviruksen leviämisvaiheessa – kaupunkilaisten reaktiot ja suhtautuminen: ”Kenenkään syyllistäminen ei ole hyödyllistä

Vaasa on koronaviruksen leviämisvaiheessa – kaupunkilaisten reaktiot ja suhtautuminen: ”Kenenkään syyllistäminen ei ole hyödyllistä

Koronatilanne Vaasassa: Ennätysmäärä karanteenissa olevia

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on tällä hetkellä lähes 1500 ihmistä karanteenissa ja noin 260 todettua koronatartuntaa. Suhteutettuna väkilukuun, tämä on Suomen ennätys.

Vaasalaisten tuntemukset koronatilanteesta

Ahti Suomela, yksi Vaasassa asuvista kansalaisista, ilmaisee hämmennyksensä tilanteesta. Hän ei kuitenkaan syytä ketään tartuntojen leviämisestä, vaan toteaa, että tällainen tauti voi levitä mistä tahansa.

Myös lukiolainen Isak Lindroos on huomannut muutoksen arjessaan. Hän kertoo, että elämä ja koulunkäynti ovat muuttuneet apeaksi koronapandemian myötä. Etäopiskelu on tuonut mukanaan uusia haasteita.

Kaupat hiljenevät Vaasassa

Koronatilanne on vaikuttanut myös Vaasan kauppojen asiakasmääriin. Marta Zamur, jolla on kuubalaiset sukujuuret, kertoo kauppojen olevan hiljaisia. Hän myös murehtii omaa perhetilannettaan, sillä koronan vuoksi hän ei ole päässyt matkustamaan Kuubaan tänä vuonna.

Mahdollisia lisärajoituksia tulossa?

Sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen kertoo, että he seuraavat tilannetta jatkuvasti ja harkitsevat tarvittaessa lisärajoitusten asettamista. Hän toivoo, että Vaasan epidemia olisi laantumaan päin.

Johtopäätös

Koronatilanne Vaasassa on vakava, mutta asukkaat suhtautuvat siihen ymmärryksellä. Tilanteen kehittymistä seurataan jatkuvasti ja tarvittaessa otetaan käyttöön lisärajoituksia.

Lainaus artikkelin kirjoittajalta

”Vaasan koronatilanne on vakava, mutta asukkaat suhtautuvat siihen ymmärryksellä. Tilanteen kehittymistä seurataan jatkuvasti ja tarvittaessa otetaan käyttöön lisärajoituksia.” – Artikkelin kirjoittaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *