Elamakerta » Vaasa kerää kaupunkilaisten mielipiteitä kahdeksasta eri tapahtumapaikkavaihtoehdosta

Vaasa kerää kaupunkilaisten mielipiteitä kahdeksasta eri tapahtumapaikkavaihtoehdosta

Sisäsatama on yksi mahdollinen tapahtuma-alue Vaasan kaupungin selvityksessä. Kaupunki on tunnistanut kaikkiaan kahdeksan potentiaalista aluetta, jotka soveltuvat isoille ulkoilmatapahtumille.

Vaasa on aktiivisesti etsimässä sopivia paikkoja järjestää isoja ulkoilmatapahtumia. Kaupungin kaavoitus on tehnyt selvityksen, jonka tarkoituksena on tunnistaa potentiaalisia tapahtuma-alueita, herättää keskustelua tapahtumien järjestämisestä Vaasassa ja luoda mahdollisuuksia tapahtumien kehittämiselle pitkällä aikavälillä.

Vaasan kaupunki on avannut verkkokyselyn, jossa asukkaat voivat ilmaista mielipiteensä eri tapahtuma-alueista.

## Sisäsatama on yksi potentiaalinen tapahtuma-alue

Selvityksen taustalla on Hietasaaren ja Sisäsataman asemakaavamuutos, jonka tavoitteena on tutkia alueen käyttöä ja kehittämismahdollisuuksia. Sisäsataman käyttöä tapahtumiin ei ole kielletty, mutta on hyvä miettiä muita vaihtoehtoja etukäteen, mikäli tapahtumien järjestäminen nykyisellä alueella ei syystä tai toisesta enää onnistu, kertoo kaavoitusarkkitehti Emma Widd.

## Kahdeksan vaihtoehtoista tapahtumapaikkaa

Sisäsatama on yksi kahdeksasta mahdollisesta tapahtuma-alueesta. Muut alueet ovat Onkilahden puisto, Hietalahden ranta, Hietalahden stadion, Yliopistonranta, Vaskiluodon niemi, Mansikkasaari sekä Vaskiluodon keskus. Osa näistä alueista on jo käytössä tapahtumajärjestäjien keskuudessa.

## Vaasa toivoo keskustelua tapahtuma-alueista

Selvitys tapahtuma-alueista on nähtävillä 5.6.2024 saakka. Tapahtumilla on suuri merkitys paitsi Vaasan vetovoimalle ja tunnettuudelle, myös aluetaloudelle. Kaupunki toivoo, että selvitys herättää keskustelua ja saa paljon vastauksia kyselyyn.

## Kaavoitusarkkitehti Emma Widdin johtopäätös

”Toivottavasti asia herättää keskustelua ja saamme kyselyyn paljon vastauksia. Kommentteja toivotaan sekä asukkailta että erityisesti ravintola- ja tapahtuma-alan toimijoilta”, sanoo kaavoitusarkkitehti Emma Widd.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *