Elamakerta » Pakkanen kiristyy jopa 20 asteeseen etelässä ja pohjoisessa saattaa olla jopa 40 miinusastetta.

Pakkanen kiristyy jopa 20 asteeseen etelässä ja pohjoisessa saattaa olla jopa 40 miinusastetta.

Pakkanen kiristyy jopa 20 asteeseen etelässä ja pohjoisessa saattaa olla jopa 40 miinusastetta.

Sääennuste: Kireät pakkaset liikkuvat etelään

Forecan päivystävä meteorologi Anna Latvala vahvistaa, että kylmä säärintama on liikkeellä. Pohjois-Suomessa on jo koettu kovia pakkasia ja kylmä ilma on matkalla etelään.

Pakkanen kiristyy koko maassa

Torstaina odotetaan kireitä pakkasia suuressa osassa maata. Vaasa-Saimaa -linjan pohjoispuolella on selkeää, mutta etelämpänä pilvisyys lisääntyy. Päivän aikana koko maassa odotetaan pääosin poutasäätä.

Viime yönä Muonion kirkonkylässä pohjoisessa mitattiin lähes 39 asteen pakkasia, ja kylmä sää jatkuu. Maan keskivaiheilla pakkanen voi laskea 20-30 asteeseen, kun taas pohjoisessa lämpötila voi olla yli 30 astetta pakkasen puolella. Etelässä pakkanen vaihtelee 15-20 asteen välillä, mutta yöllä lämpötila voi laskea jopa 20 asteeseen.

Pakkasen purevuus

”Koettu lämpötila”, joka ottaa huomioon kosteuden ja tuulen, lisää pakkasen purevuutta. Pilvisyys vaikuttaa lämpötilaan siten, että pilvisillä alueilla sää on lauhempi.

Lunta odotettavissa

Lähinnä maan etelä- ja länsiosissa voi sataa vielä paikoin lunta, mutta sateet heikkenevät vähitellen.

Pakkasen hellittäminen

Perjantain vastaisena yönä kireimmät pakkaset alkavat hellittää pohjoisessa. Perjantaina kovimmat pakkaset alkavat hellittää koko maassa.

Anna Latvalan johtopäätös

”Kylmä säärintama liikkuu etelään päin ja pakkanen kiristyy koko maassa. On tärkeää varautua kireisiin pakkasiin ja mahdolliseen lumisateeseen”, toteaa Forecan päivystävä meteorologi Anna Latvala.

Lähde: Foreca

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *