Elamakerta » Turussa rikottiin kesän lämpöennätys, sääennusteet lupaavat jatkuvaa paahtavaa lämpöä – MTV Uutiset.

Turussa rikottiin kesän lämpöennätys, sääennusteet lupaavat jatkuvaa paahtavaa lämpöä – MTV Uutiset.

Kesän lämpöennätys rikkoutui Turussa – lämpöaalto jatkuu

Turussa rikottiin kesän lämpöennätys, kun elohopea kohosi hellelukemiin. Lämpimän sään ennustetaan jatkuvan, eikä viilennystä ole näköpiirissä.

Lämpötilat nousseet huippulukemiin

Turun Kupittaalla mitattiin kesän korkein lämpötila, kun mittari näytti 33,3 astetta. Tämä rikkoi aiemman kesän lämpöennätyksen, joka oli 32,8 astetta. Lämpötilat ovat nousseet ympäri Suomea, ja hellepäivien määrä on ollut poikkeuksellisen suuri.

Helteet jatkuvat

Ilmatieteen laitoksen mukaan lämpimät säät jatkuvat vielä useita päiviä. Viilennystä ei ole odotettavissa, ja lämpötilat pysyvät korkeina myös yöaikaan. Tämä saattaa aiheuttaa hankaluuksia erityisesti vanhuksille ja sairaille, jotka ovat herkempiä lämpötilan vaihteluille.

Lainaus artikkelin kirjoittajalta

”Kesän lämpöennätys rikkoutui Turussa, ja lämpötilat pysyvät korkeina. On tärkeää muistaa juoda riittävästi nestettä ja suojautua auringolta, jotta välttyy lämpöuupumukselta”, toteaa artikkelin kirjoittaja.

Johtopäätös

Artikkelin kirjoittaja päättelee: ”Vaikka moni nauttiikin lämpimästä säästä, on tärkeää muistaa myös sen tuomat riskit. Erityisesti vanhusten ja sairaiden tulisi varoa liiallista kuumuutta. Lämpöaalto jatkuu, joten on tärkeää noudattaa varotoimenpiteitä ja suojautua hellelta.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *