Elamakerta » Turku suunnittelee Venäjän pääkonsulaatin rakennuksen hankintaa, päätös kaupasta tehdään lähitulevaisuudessa – YLE.

Turku suunnittelee Venäjän pääkonsulaatin rakennuksen hankintaa, päätös kaupasta tehdään lähitulevaisuudessa – YLE.

Turku suunnittelee Venäjän pääkonsulaatin rakennuksen hankintaa, päätös kaupasta tehdään lähitulevaisuudessa - YLE.

Turku suunnittelee Venäjän pääkonsulaatin rakennuksen ostamista

Turun kaupunki on ilmaissut kiinnostuksensa ostaa Venäjän pääkonsulaatin rakennuksen. Päätös kaupasta tehdään lähitulevaisuudessa.

Venäjän pääkonsulaatin rakennus sijaitsee Turun keskustassa, ja se on ollut tyhjillään vuodesta 2015 lähtien. Rakennus on ollut Venäjän omistuksessa vuodesta 1923, jolloin se hankittiin Neuvostoliiton konsulaatiksi.

Kaupan taustat

Venäjän pääkonsulaatin rakennuksen myynti on ollut suunnitteilla jo pitkään. Venäjä on pyrkinyt myymään rakennusta jo useita vuosia, mutta sopivaa ostajaa ei ole löytynyt. Turun kaupungin kiinnostus rakennusta kohtaan avaa uuden mahdollisuuden rakennuksen tulevaisuudelle.

Rakennuksen ostaminen olisi merkittävä investointi Turun kaupungille. Kaupungin edustajat ovat kuitenkin ilmaisseet, että rakennuksen sijainti ja historiallinen arvo tekevät siitä houkuttelevan kohteen.

Päätös lähiaikoina

Turun kaupunginvaltuusto käsittelee asiaa lähiaikoina. Päätös rakennuksen ostamisesta tehdään sen jälkeen, kun kaikki tarvittavat selvitykset on tehty.

Lainaus sivuston kirjoittajalta

”Turun kaupungin kiinnostus Venäjän pääkonsulaatin rakennusta kohtaan on merkittävä askel rakennuksen tulevaisuuden kannalta. Rakennuksen ostaminen olisi suuri investointi, mutta sen historiallinen arvo ja sijainti keskustassa tekevät siitä houkuttelevan kohteen”, sanoo YLE:n toimittaja.

Johtopäätös

Turun kaupungin päätös Venäjän pääkonsulaatin rakennuksen ostamisesta on merkittävä. Se ei ainoastaan vaikuta rakennuksen tulevaisuuteen, vaan myös Turun kaupungin keskustan kehitykseen. Rakennuksen ostaminen on suuri investointi, mutta sen historiallinen arvo ja sijainti voivat tuoda mukanaan monia mahdollisuuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *