Elamakerta » Turku suunnittelee suomalais-venäläisen kieliluokan lakkauttamista, vanhemmat näkevät päätöksen poliittisena – YLE raportoi.

Turku suunnittelee suomalais-venäläisen kieliluokan lakkauttamista, vanhemmat näkevät päätöksen poliittisena – YLE raportoi.

Turku suunnittelee suomalais-venäläisen kieliluokan lakkauttamista, vanhemmat näkevät päätöksen poliittisena - YLE raportoi.

H2: Turku suunnittelee suomalais-venäläisen kieliluokan lakkauttamista – vanhemmat näkevät päätöksen poliittisena

Turun kaupunki on esittänyt suunnitelman, jonka mukaan se aikoo lakkauttaa suomalais-venäläisen kieliluokan. Tämä on herättänyt huolta ja vastustusta kieliluokan oppilaiden vanhemmissa, jotka pitävät päätöstä poliittisena.

H2: Vanhemmat huolissaan

Vanhemmat ovat ilmaisseet huolensa siitä, että päätös vaikuttaa olevan poliittisesti motivoitunut. Heidän mukaansa kieliluokan lakkauttaminen heikentää monikulttuurisuutta ja kielten opiskelua, mikä on tärkeä osa lasten koulutusta. Heidän mielestään päätös on ristiriidassa Turun kaupungin kansainvälistymisstrategian kanssa.

H2: Kaupungin näkökulma

Turun kaupungin mukaan päätös ei ole poliittinen, vaan se perustuu taloudellisiin ja käytännön syihin. Kaupungin mukaan suomalais-venäläisen kieliluokan ylläpitäminen on kallista ja sen opetusresurssit ovat rajalliset. Lisäksi kaupunki on huolissaan siitä, että kieliluokan oppilasmäärät ovat laskeneet viime vuosina.

H2: Lainaus sivuston kirjoittajalta

”Turun kaupungin päätös lakkauttaa suomalais-venäläinen kieliluokka on herättänyt huolta ja vastustusta. Vanhemmat pitävät päätöstä poliittisena ja ovat huolissaan monikulttuurisuuden ja kielten opiskelun heikentymisestä”, kirjoittaa YLE:n toimittaja.

H2: Johtopäätös

Turun kaupungin päätös suomalais-venäläisen kieliluokan lakkauttamisesta on herättänyt huolta ja vastustusta. Vanhemmat pitävät päätöstä poliittisena ja ovat huolissaan monikulttuurisuuden ja kielten opiskelun heikentymisestä. Kaupunki puolestaan perustelee päätöstään taloudellisilla ja käytännön syillä. Tulevaisuus näyttää, miten tämä tilanne ratkeaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *