Elamakerta » Meteorologi antaa vihjeitä Tampereen pääsiäisen sääennusteesta: milloin lumi sulaa ja alkaako kevät?

Meteorologi antaa vihjeitä Tampereen pääsiäisen sääennusteesta: milloin lumi sulaa ja alkaako kevät?

Meteorologi antaa vihjeitä Tampereen pääsiäisen sääennusteesta: milloin lumi sulaa ja alkaako kevät?

Tampereella kevät antaa vielä odottaa itseään

Vaikka lämpötila Tampereella pysyttelee plussan puolella aina sunnuntaihin saakka, se ei vielä merkitse lumien sulamisen alkamista. Viikonlopun aikana taivaalta on nimittäin luvassa lisää lunta, erityisesti perjantaina.

Yöpakkaset hidastavat lumien sulamista

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Sini Jääskeläinen kertoo, että vaikka sunnuntain lämpötila on plussan puolella, yöpakkaset hidastavat sulamisprosessia. ”Sulamista tapahtuu, mutta ilman pitäisi olla kuivempi, jotta vesi pääsisi haihtumaan”, Jääskeläinen toteaa.

Sään ennustaminen on haastavaa

Jääskeläinen myöntää, että vaikka ensi viikon alkuun on vain kolme päivää aikaa, sen hetken sään ennustaminen on nyt erittäin vaikeaa. ”En ole hetkeen sellaista tilannetta nähnyt”, hän hämmästelee. Sää tulee vaihdellen kylmenemään ja lämpenemään, mutta kuinka paljon ja mihin suuntaan, on vielä epävarmaa. ”Se on aivan tyypillistä vuodenajan säälle”, Jääskeläinen toteaa.

Pääsiäissää Tampereella

Kun Jääskeläiseltä kysyy pääsiäisen säästä Tampereella, hän antaa haarukan, mutta ei syömistä varten. Hänen arvionsa pitkäperjantain lämpötilasta vaihtelee +5 asteesta -5 asteeseen. ”Heitän lonkalta, että todennäköisimmin Tampereen sää on plussalla, mutta se on vielä melko epävarmaa”, hän sanoo.

Johtopäätös

Vaikka Tampereella lämpötila pysyttelee plussan puolella, kevään saapuminen antaa vielä odottaa itseään. Yöpakkaset hidastavat lumien sulamista ja viikonlopun aikana on luvassa lisää lunta. Sään ennustaminen on tällä hetkellä erittäin haastavaa, mutta meteorologi Sini Jääskeläisen mukaan on todennäköistä, että pääsiäisen aikaan Tampereella vallitsee plussakelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *